Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Dynamic Sec): Οι προϋποθέσεις για άνοδο 10% ή προσέγγιση των 800 μονάδων στο ΧΑ

tags :
Μάνθος (Dynamic Sec): Οι προϋποθέσεις για άνοδο 10% ή προσέγγιση των 800 μονάδων στο ΧΑ
Οποιοδήποτε pullback του FTSE 25 χαμηλότερα των 1850 μονάδων θα πρέπει να εγείρει την επενδυτική προσοχή
Το διαγραμματικό πάτημα, που ολοκλήρωσε ο Γενικός Δείκτης στην περιοχή των 670 με 675 μονάδων έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για την πολυπόθητο ανοδικό κύμα προς τη ζώνη αντίστασης των 700 με 710 μονάδων αρπάζοντας ένα ανοδικό ποσοστό της τάξεως του +5%, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο.
Από εδώ και έπειτα μια υγιή πλάγια κίνηση εμπέδωσης της εν λόγω ζώνης μπορεί να δώσει συνέχεια στη κίνηση προς το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 730 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Επίπεδο το οποίο εάν ξεκλειδωθεί επιβεβαιωμένα με αυξημένο τζίρο συναλλαγών έχει μπροστά του να διανύσει δρόμο 70 με 80 μονάδων ή σε ποσοστό σχεδόν 10% έως το επόμενο ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.
Βέβαια για να μπορέσει να επιβεβαιώσει μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να έχει θετικά μακροοικονομικά εναύσματα από το πεδίο της ελληνικής οικονομίας.
Ειδάλλως μπορεί να αποτυπωθεί στο εβδομαδιαίο chart τιμών ένα πολύ επικίνδυνο pattern με χαρακτηριστικά μιας “Bull trap” κίνησης.
Το διαγραμματικό στόχο των 1872 με 1880 μονάδων εκπλήρωσε με το παραπάνω ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ανοίγοντας ουσιαστικά το πεδίο για την προσέγγιση του επόμενου επιπέδου αντίστασης των 1944 μονάδων, περιοχή όπου είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 η απαρχή μιας έντονα καθοδικής κίνησης.
Οποιοδήποτε pullback χαμηλότερα των 1850 μονάδων θα πρέπει να εγείρει την επενδυτική προσοχή.
Τις 870 με 850 μονάδες έπιασε μετά από αρκετές εβδομάδες ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνοντας τη διάθεση να «χωνέψει» πρώτα το εν λόγω επίπεδο και μετά να δοκιμάσει για υψηλότερα επίπεδα στοχεύοντας πρός την πολύ ισχυρή περιοχή αντίστασης των 912 μονάδων.
Από εκεί και έπειτα η οποιαδήποτε επενδυτική είσοδος θα πρέπει να γίνει με αρκετή περίσκεψη και με την.. ποσοτική χαλάρωση (QE) ανά χείρας για να μπορέσουμε να πούμε ότι βλέπουμε το διαγραμματικό ορόσημο  των 1000 μονάδων.
Προς το παρόν κοντά στο επίπεδο των 880 μονάδων οι τεχνικοί ταλαντωτές θα έχουν φτάσει σε overbought επίπεδα και θα χρειαστούν λίγη καθοδική «εξαέρωση», σημειώνει κλείνοντας ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης