Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑ» για το Ην. Βασίλειο - Αρνητικό το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑ» για το Ην. Βασίλειο - Αρνητικό το outlook
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισημαίνει τους κίνδυνους που απορρέουν για τη βρετανική οικονομία από το επικείμενο Brexit...
Η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε σήμερα (28 Απριλίου 2017) τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου σε «ΑΑ», διατηρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) αρνητικές.
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «Α-1+».
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισημαίνει τους κίνδυνους που απορρέουν για τη βρετανική οικονομία από το επικείμενο Brexit, τονίζοντας ότι αρνητικά στο πολιτικό κλίμα συμβάλλουν και οι πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουνίου 2017.
Μάλιστα, οι επιπτώσεις θα είναι και οικονομικές, όπως η μείωση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το πλήγμα στον χρηματοπιστωτικό κλάδοι, κάτι που εξηγεί το αρνητικό outlook.
«Θα μπορούσαμε να αναθεωρήσουμε τις προοπτικές σε σταθερές εάν οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη υπερβούν τις προσδοκίες μας, αλλά και οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν βλάψουν σημαντικά την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και το εμπόριο», σημειώνεται.
Επίσης, το νησί καλείται να πληρώσει και τον «λογαριασμό Brexit», τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει δηλαδή μέχρι το 2021 για τον ενιαίο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, με το ποσό να είναι διόλου ευκαταφρόνητο, στα 30 με 60 δισ. στερλίνες.
Η Standard & Poor’s αναμένει μέση αύξηση 1,4% για το βρετανικό ΑΕΠ την περίοδο 2017 – 2020, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 2,1%,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης