Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Γιατί το ράλι στα εμπορεύματα θα είναι διαφορετικό αυτή τη φορά

Goldman Sachs: Γιατί το ράλι στα εμπορεύματα θα είναι διαφορετικό αυτή τη φορά
Αν και συνήθως οι τιμές των εμπορευμάτων ενισχύονται όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια, αυτή τη φορά υπάρχουν τρεις κίνδυνοι που μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα
Συνήθως οι τιμές των εμπορευμάτων εκτοξεύονται όταν αρχίζει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικές, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.
Ιστορικά, «τα εμπορεύματα έχουν την καλύτερη απόδοση, όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια» αναφέρεται στην ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας.
«Αυτή η αντίδραση είναι ενστικτώδης διότι ο λόγος για τον οποίο η Fed αυξάνει τα επιτόκια ότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια υπερθέρμανσης.
Όταν αυξάνονται η ζήτηση, οι τιμές και οι μισθοί είναι η κατάλληλη στιγμή που τα εμπορεύματα έχουν την καλύτερη απόδοση» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Παράλληλα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα αυξανόμενα επιτόκια στην Κίνα τείνουν τα συμπίπτουν με τις καλύτερες επιδόσεις των βασικών εμπορευμάτων, επισημαίνοντας τον «υπερμεγέθη ρόλο» της ηπειρωτικής χώρας στη ζήτηση.
Αυτός είναι ο οδηγός για τη σύσταση overweight της Goldman Sachs όσον αφορά στα ομόλογα, με προσδοκίες για σταθερή απόδοση κατά το επόμενο έτος, καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια και η αγορά εργασίας λειτουργεί σε πλήρη απασχόληση.
Ωστόσο, η Goldman αναφέρθηκε και σε τρία ρίσκο που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την άποψη της.
Πρώτον, επεσήμανε ότι η τεχνολογία αλλάζει και η αμερικανική παραγωγή σχιστόλιθου θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις αποδόσεις των βασικών εμπορευμάτων.
Δεύτερον, οι αναλυτές της Goldman επισημαίνουν ότι ο ούριος άνεμος που έρχεται από την Κίνα μπορεί να εξασθενήσει.
«Η αύξηση της κινεζικής ζήτησης για βιομηχανικών μέταλλα είναι πιθανό να περιοριστεί σημαντικά, συμβάλλοντας επίσης στη μείωση των αποδόσεων των βασικών προϊόντων σε σχέση με την ιστορική εμπειρία» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Τέλος, η Goldman επεσήμανε τον κίνδυνο από τον ίδιο τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, επισημαίνοντας ότι ο τρέχων ρυθμός ήταν πολύ πιο αργός σε σύγκριση με τους προηγούμενους κύκλους εν μέσω μιας σταδιακής ανάκαμψης της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης