Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές στο ΧΑ μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις

Διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές στο ΧΑ μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις
Η αύξηση του τζίρου στις αδύναμες συνεδριάσεις δείχνει πως η υποχώρηση εκλαμβάνεται από τους αγοραστές ως ευκαιρία για τοποθετήσεις
Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μία ακόμη θεαματική συνεδρίαση όπου η αγορά διόρθωσε ενδοσυνεδριακά αλλά τελικά έκλεισε με μεγάλη άνοδο και στα υψηλά ημέρας.
Η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα φέρνουν μνήμες από το παρελθόν καθώς η σύγκριση που ήταν τότε το ΧΑ με ομόλογα στο 5,4% δίνει την απάντηση πως η αγορά απέχει σημαντικά από εκείνα τα επίπεδα.
Όμως τότε οι τράπεζες είχαν άλλες τιμές και φυσικά μία ανακεφαλαιοποίηση λιγότερη και ένα μηδενισμό αποτιμήσεων επίσης λιγότερο.
Κατά τα λοιπά, πολλές μετοχές βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, όπως π.χ η Coca Cola που είναι σε ιστορικά υψηλά, η Motor Oil και πολλές ακόμα από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Οι επενδυτές μετά το πρόσφατο ράλι περιμένουν τη διόρθωση ως ευκαιρία για τοποθετήσεις και αυτό είναι το θετικό στοιχείο που δείχνει ότι κάτι έχει αλλάξει στην αγορά.
Ο τζίρος είναι βελτιωμένος ενώ και το πρόσφατο placement στη Folli Follie δείχνει πως οι ξένοι δηλώνουν «παρών» ξανά στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό.

Euroxx

Περιμένουμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από το ράλι των 11 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.

Beta

Η εγχώρια αγορά παραμένει σε τεχνικά υπεραγορασμένη περιοχή, και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη σε όλο το ταμπλό ίσως φέρουν ένα ακόμη γύρο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, ωστόσο ο τζίρος δείχνει πως ενισχύεται το αγοραστικό ενδιαφέρον στις αδύναμες συνεδριάσεις.

Στη σημερινή ατζέντα η Aegean έχει γενική συνέλευση, ενώ υπάρχει δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων.

Γ.Κ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης