Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η νίκη του Macron είναι θετική είδηση για τους επενδυτές στην Ευρώπη

BlackRock: Η νίκη του Macron είναι θετική είδηση για τους επενδυτές στην Ευρώπη
Η BlackRock είναι positive στις ευρωπαϊκές μετοχές
Ως ιδιαίτερα θετικό νέο για τις αγορές χαρακτηρίζει η BlackRock τη νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Μάλιστα, όσον αφορά στο τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η νίκη για τις αγορές, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει τα εξής:
1. Θα μπορούσαμε να δούμε μέτρια κέρδη σε ριψοκίνδυνα assets, με τη νίκη του Macron να έχει προεξοφληθεί μετά τη νίκη κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.
2. Οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο θα είναι βασικός παράγοντας για την ικανότητα του Macron να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού ώστε να προωθήσει την προεκλογική του ατζέντα.
3. Είμαστε positive (θετικοί) στις ευρωπαϊκές μετοχές και βλέπουμε ότι η μείωση του πολιτικού ρίσκου βοηθά τις αγορές να επικεντρωθούν ξανά στις βελτιούμενες προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης.
Το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι οι αγορές μέχρι πρότινος είχε υπερεκτιμήσει τους ευρωπαϊκούς πολιτικούς κινδύνους.
Ο ιταλικός πολιτικός κίνδυνος και το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα της χώρας θα μπορούσαν σύντομα να επανέλθουν στο προσκήνιο, ειδικά εάν αυξηθεί η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στα τέλη του 2017.
Αυτά σε συνδυασμό με την ατελή τραπεζική και δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης είναι προβλήματα που θα μπορούσαν να βγουν στην επιφάνεια με τημ ενδεχόμενη εξομάλυνση της πολιτικής της ΕΚΤ - και τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης