Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δύσκολα θα λάβει ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα πριν τις γερμανικές εκλογές

tags :
Citigroup: Δύσκολα θα λάβει ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα πριν τις γερμανικές εκλογές
Χωρίς ελάφρυνση χρέους είναι αμφίβολη η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ
Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, η οποία ενδέχεται να εγκριθεί στη συνάντηση του Eurogroup στις 22 Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ωστόσο παραμένει αβέβαιο αν θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους στο εγγύς μέλλον (ιδιαίτερα λίγους μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές).
Αυτό αναφέρει η Citigroup, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι η μείωση του ελληνικού χρέους «πιο κοντά από ποτέ».
Ο Τσίπρας δήλωσε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια ουσιαστική λύση για την ελάφρυνση του χρέους» και δεσμεύθηκε ότι για πρώτη φορά από το 2010 η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν συνεπάγεται άμεση αυστηρότερη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά μόνο δεσμεύσεις για δημοσιονομικά μέτρα σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Επαναβεβαίωσε ότι εάν οι πιστωτές δεν προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, τα μέτρα λιτότητας της περιόδου 2019-2020 δεν θα εφαρμοστούν.
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη το βράδυ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο που περιέχει τις περικοπές των συντάξεων (συμφωνήθηκε με τους πιστωτές για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση) είναι παράνομο διότι δεν συμπληρώθηκε με αναλογιστική μελέτη.
Με βάση τα παραπάνω, η Citigroup υπενθυμίζεται ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος QE και ενδεχομένως για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

(Πρώτη ενημέρωση 14:26, 10 Μαϊου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης