Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Overweight για τα εμπορεύματα η Goldman Sachs - Καμία ανησυχία για την Κίνα

tags :
Overweight για τα εμπορεύματα η Goldman Sachs - Καμία ανησυχία για την Κίνα
Τα εμπορεύματα υπεραντέδρασαν στις κινεζικές ανησυχίες
Τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, διατηρεί η Goldman Sachs για την αγορά εμπορευμάτων, απορρίπτοντας τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, οι οποίες διατυπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οδήγησαν χαμηλότερα τα βασικά εμπορεύματα.
Ειδικότερα, στη σημερινή της ανάλυση υπό τον τίτλο "Commodities overreacted to China fears" (Τα εμπορεύματα υπεραντέδρασαν στις κινεζικές ανησυχίες), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs, υπενθυμίζει ότι ο κλάδος των εμπορευμάτων συνήθως... λάμπει όταν η Federal Reserve συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική.
Και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς όλο και πληθαίνουν τα σενάρια, ότι η Fed θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων έως το τέλος του έτους.
Μάλιστα, τη ζήτηση των μετάλλων αναμένεται να τροφοδοτήσει και η βελτίωση του επιχειρηματικού κύκλου στις ΗΠΑ, με την παραγωγή να εκτιμάται ότι θα ενιχυθεί, όσο οι προοπτικές του πληθωρισμού βελτιώνονται.
Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, η απόδοση του δείκτη των εμπορευμάτων του S&P, ο S&P GSCI, ήταν αρνητική κατά 3%, με το σίδηρο να χάνει 13%, το αργό να σημειώνει απώλειες 13% και τον χαλκό 3%.
Την ίδια ώρα, ο S&P 500 κέρδισε 1%.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το sell off αυτό των εμπορευμάτων κινήθηκε κυρίως από τεχνικούς παράγοντες, με την αγορά να προχωρεί σε ρευστοποίηση θέσεων, ενώ αρνητική ήταν και η επίδραση των αποφάσεων της κινεζικής κυβέρνησης να συσφίξει τις πολιτικές της για τον κλάδο.
Επίσης, οι δείκτες PMI της Κίνας απογοήτευσαν τους επενδυτές την προηγούμενη εβδομάδα, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για τις συνέπειες των πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης της χώρας για το εμπόριο.  



Και η Goldman Sachs καταλήγει: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις επιδόσεις της Κίνας, εκτιμώντας ότι η ζήτησή της για το πετρέλαιο θα παραμείνει ισχυρή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης