Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Μην μπερδεύετε την αδράνεια στην αγορά με την επενδυτική ευφορία

tags :
Nomura: Μην μπερδεύετε την αδράνεια στην αγορά με την επενδυτική ευφορία
Αβεβαιότητα σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης Trump
Τη στιγμή που τα χρηματιστήρια παγκοσμίως βρίσκονται κοντά σε υψηλά όλων των εποχών, η Nomura προειδοποιεί ότι το τρέχον επίπεδο αδράνειας δεν πρέπει να μπερδεύεται με την επενδυτική ευφορία.
«Φαίνεται ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης Trump και τις γαλλικές εκλογές έχουν επιφέρει τις επιφυλακτικές επενδύσεις ακόμα και την αδράνεια» επισημαίνει ο Bilal Hafeez της Nomura, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών στα εμπορεύματα, λόγω της Κίνας, έχει αρχίσει επίσης να περιορίζεται.
Όπως διευκρίνισε ο Hafeez, παρ' όλο που οι μετρήσεις ρίσκου είναι σε χαμηλά επίπεδα, αυτό συνεπάγεται επενδυτική ευφορία.
«Αντ' αυτού θα χρειαστούν εξωτερικοί παράγοντες για να προκληθεί μια περίοδος αποστροφής του ρίσκου.
Ένας από τους αυτούς θα ήταν μια δράση πολιτικής, όπως μια υπερβολικά hawkish Fed ή μια μη ευαίσθητη όσον αφορά στην ανάπτυξη PBoC (People's Bank of China).
Όσον αφορά στο πρώτο, η αγορά έχει σχεδόν πλήρως προεξοφλήσει μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, και έτσι η Fed ίσως χρειαστεί να μιλήσει αργότερα για αυξήσεις επιτοκίων, κάτι που πιστεύουμε ότι απίθανο ενόψει της συνεδρίασης του Ιουνίου.
Όσον αφορά στο τελευταίο, πιστεύουμε ότι οι κινεζικές αρχές θα ήταν απρόθυμες να προκαλέσουν μια απότομη επιβράδυνση πριν το πενταετές Εθνικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης