Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξέφρενο ράλι στο ΧΑ - Σε υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα λένε οι αναλυτές – Θα διορθώσει σήμερα;

tags :
Ξέφρενο ράλι στο ΧΑ - Σε υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα λένε οι αναλυτές – Θα διορθώσει σήμερα;
Θετικοί παραμένουν οι ξένοι επενδυτές για την αγορά - Καύσιμο από μείωση αποδόσεων στα ομόλογα, MSCI και country risk
Ένα ξέφρενο ράλι πραγματοποιεί το ΧΑ εδώ και 13 συνεδριάσεις με αυξημένο τζίρο και μεγάλη αύξηση στη συμμετοχή των επενδυτών.
Αναλυτές κάνουν λόγο για ιστορική επίδοση και σημειώνουν πως επειδή υπήρξε υπέρβαση των επιπέδων αυξήσεων κεφαλαίου, μόλις μία μετοχή τράπεζας ξεπερνούσε το επίπεδο της, αμέσως αύξανε το ενδιαφέρον αφού απεγκλώβιζε επενδυτές που είχαν επενδύσει σε αυτές.
Από την άλλη μεγάλη είναι και η συμμετοχή των ξένων επενδυτών καθώς μειώθηκε το country risk μετά την συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.
Η επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών MSCI φέρνει επίσης εισροές σε συγκεκριμένες μετοχές, ενώ και η μείωση των αποδόσεων στα εταιρικά ομόλογα αυξάνει τις εκτιμήσεις για τις αποτιμήσεις των εισηγμένων.  

 Eurobank

Εφόσον τα εμπλεκόμενα μέρη παραμένουν εποικοδομητικά (Ελλάδα, δανειστές, ΔΝΤ), θα διατηρείται και η στάση της αγοράς κατά τον τρόπο των προηγούμενων ημερών, αφού το ρίσκο της Ελλάδας μειώνεται.

 Euroxx

Μετά από ένα ιστορικό ρεκόρ ράλι, με 13 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις περιμένουμε μία ασταθή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να το συνεχίσουν.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο των ξένων επενδυτών.

Beta

Άλλη μέρα, νέα άνοδος; Η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων διατηρεί την αισιοδοξία των επενδυτών, ωστόσο οι αποδόσεις που έχουν καταγραφεί βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία τεχνική διόρθωση.                 

 Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης