Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Buy για τον ΟΤΕ οι Deutsche Bank και Eurobank Equities, neutral η JP Morgan

tags :
Buy για τον ΟΤΕ οι Deutsche Bank και Eurobank Equities, neutral η JP Morgan
Η Deutsche Bank δίνει τιμή στόχο στα 12,90 ευρώ και  η Eurobank στα 11,10 ευρώ
Θετικά είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την Deutsche Bank και τη Eurobank Equities να συστήνουν αγορά (buy), ενώ η JP Morgan θεωρεί ότι οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν "ουδέτεροι" (neutral).
Η Deutsche Bank δίνει τιμή στόχο στα 12,90 ευρώ και  η Eurobank στα 11,10 ευρώ.
Η JP Morgan, από την μεριά της, επισημαίνει τις αρνητικές ταμειακές ροές, της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ, καθώς και τα χαμηλότερα EBITDA.
Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι η μετοχή του OTE διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 30% σε όρους EV/EBITDA.
Και οι τρεις αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επιδόσεις στην Ρουμανία και την Αλβανία εξακολουθούν να παρουσιάζουν προκλήσεις.
Ο ΟΤΕ διατηρεί τις προβλέψεις του 2017, όπως περιγράφηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2016, για προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €250 εκατ., ως αποτέλεσμα της αύξησης των επενδύσεων σε €700 εκατ. και των έκτακτων φορολογικών επιβαρύνσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το Α’ τρίμηνο του 2017, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE ανήλθαν σε 929,0 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 0,1%, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, αντισταθμίζοντας την πίεση στην κινητή τηλεφωνία.
Στην Ελλάδα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% και διαμορφώθηκαν σε 685,4 εκατ. ευρώ.
Η ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από την έντονη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες καθώς οι καταναλωτές που υιοθετούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες VDSL COSMOTE αυξάνονται, παρά τον νέο φόρο 5% που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης