Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στη διαγραμματική «στρατόσφαιρα» έχει φτάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Τραπεζικός Δείκτης

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στη διαγραμματική «στρατόσφαιρα» έχει φτάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Τραπεζικός Δείκτης
Από το ανοδικό σερί κάποιοι τεχνικοί ταλαντωτές κινούνται προς το ταβάνι της overbought κατάστασης
Η ανοδική δραπέτευση του Γενικού Δείκτη πάνω από το όριο βραχυχρόνιας αντίστασης των 760 μονάδων έφερε νέες «αναγκαστικές» εισροές  σπρώχνοντας αρκετούς ενεργούς επενδυτές να επανατοποθετηθούν κυνηγώντας το διαγραμματικό κομμάτι των 45 μονάδων ή ποσοστιαία +6% έως την επόμενη αντίσταση των 805 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η κίνηση αυτή έδωσε βίαιη παράταση στο σενάριο ενεργοποίησης μιας υγιής «εξαέρωσης» ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ τους διάφορους τεχνικούς ταλαντωτές προς το ταβάνι της overbought κατάστασης, σημειώνει ο αναλυτής.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της αγοραστικής υπερθέρμανσης είναι η ένδειξη, που λαμβάνει ο πολύ αργός Δείκτης Σχετικής Δύναμης  (RSI) στο εβδομαδιαίο HeikinAshi διάγραμμα του Γενικού Δείκτη, καθώς έχει πλέον προσεγγίσει επίπεδα, που είχε να γράψει εδώ και σχεδόν 1500 συνεδριάσεις.
Στατιστικά μπορεί η ένδειξη αυτή να δείχνει μια κοντινή καθοδική εκτόνωση αλλά μεσομακροπρόθεσμα σημαίνει και την αλλαγή σελίδας στη υπάρχουσα τάση από καθοδική σε ανοδική ανεβάζοντας για το επόμενο 8μηνο τον πήχη προς το διορθωτικό 50%  Fibonacci Retracement της μεγάλης πτώσης (1380 με  420 μονάδες), στις 900 με 910 μονάδες τονίζει ο κ.Μάνθος.
Πάνω από τη μέχρι πρότινος αντίσταση των 2075 μονάδων αναπνέει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καίγοντας πιθανότατα τα τελευταία αποθέματα των βραχυχρόνιων ανοδικών καυσίμων.
Σημείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ένα ενδεχόμενο pullback της αγοράς είναι οι 2025 μονάδες, όπου αναμένεται να δηλώσουν εν νέου το παρόν τους οι “Bulls”.
Στη διαγραμματική «στρατόσφαιρα» έχει φτάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Τραπεζικός Δείκτης αφήνοντας πίσω με σχεδόν εκκωφαντικό τρόπο τα όποια  προβλήματα ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τα τραπεζικά ιδρύματα.
Τεχνικά ενώ η σοβαρότερη αντίσταση εντοπίζεται στις 1120 μονάδες οι ανάλογες στηρίξεις στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών έχουν ήδη τοποθετηθεί πάνω στο ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης