Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

XA: Συσσώρευση μετά τα υψηλά 25 μηνών βλέπουν οι αναλυτές – Viohalco και Motor Oil στο επίκεντρο

tags :
XA: Συσσώρευση μετά τα υψηλά 25 μηνών βλέπουν οι αναλυτές – Viohalco και Motor Oil στο επίκεντρο
Για τη Motor Oil υπήρχαν προσδοκίες ένταξης στους δείκτες που δεν επαληθεύτηκαν ενώ η Viohalco αφαιρείται από τον Βελγικό δείκτης της MSCI
Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών δείχνει το επικρατέστερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τα σχόλια των αναλυτών.
Η αγορά χρειάζεται τις απαραίτητες ανάσες μετά την καταγραφή νέων υψηλών 25 μηνών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται θετικό κλίμα καθώς οι ελπίδες για ελάφρυνση του χρέους δημιουργούν συνθήκες για περαιτέρω άνοδο.
Αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI για τις ελληνικές μετοχές δεν υπάρχουν αλλαγές, ωστόσο στο Βέλγιο η Viohalco διαγράφηκε από τον βελγικό δείκτη (MSCI Belgium Micro Index).
Οι 9 μετοχές που βρίσκονται ήδη στους δείκτες είναι των εταιρειών Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie.
Σημειώνεται πως είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για ένταξη της Motor Oil, επομένως η μετοχή θα τραβήξει τα βλέμματα επενδυτών καθώς ίσως υπάρξουν ρευστοποιήσεις λόγω μη ένταξης στους δείκτες MSCI.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της 31ης Μαΐου.

 Eurobank

Λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε πως η αγορά θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Euroxx

Οι ελπίδες για ελάφρυνση του χρέους στις 22 Μαΐου θα μπορούσαν να δώσουν στήριξη στην αγορά.
 

Beta

Η εγχώρια αγορά μπορεί να συσσωρεύσει διορθώνοντας από τα πρόσφατα υψηλά 25 μηνών, ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης