Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Οι επενδυτές... ερωτεύονται ξανά τις ευρωπαϊκές μετοχές

Marketwatch: Οι επενδυτές... ερωτεύονται ξανά τις ευρωπαϊκές μετοχές
Η βελτίωση τις κερδοφορίας σε συνδυασμό με τη μείωση του πολιτικού ρίσκου οδήγησε στις μεγαλύτερες εισροές όλων των εποχών για τις ευρωπαϊκές μετοχές την περασμένη εβδομάδα
Στις ευρωπαϊκές μετοχές στρέφουν ξανά την προσοχή τους οι επενδυτές, με το Marketwatch να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι...τις ερωτεύτηκαν ξανά.
Η νίκη του κεντρώου Emmanouuel Macron στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς έβαλε τέλος - έστω και προσωινό -  στο κύμα λαϊκισμού που ξεκίνησε από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Η βελτίωση τις κερδοφορίας σε συνδυασμό με τη μείωση του πολιτικού ρίσκου οδήγησε στις μεγαλύτερες εισροές όλων των εποχών για τις ευρωπαϊκές μετοχές την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην Brown Brothers Harriman, Scott Clemons, η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκει επιτέλους τον βηματισμό της.
«Ο μικρός δισταγμός στη φωνή μου οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία επτά χρόνια», πρόσθεσε.
Ωστόσο η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη ενισχύεται, η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώνεται, καθώς και η εταιρική κερδοφορία.
Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν φθηνές σε σχέση με τις αμερικανικές μετοχές.
Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί στο να λάβουν μέρος στο «κυνήγι» των ευρωπαϊκών μετοχών από εδώ και στο εξής.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης