Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι στόχοι της ελληνικής ανάπτυξης μάλλον θα χαθούν - Ισχνή η επίδοση του α 3μήνου του 2017

tags :
Citigroup: Οι στόχοι της ελληνικής ανάπτυξης μάλλον θα χαθούν - Ισχνή η επίδοση του α 3μήνου του 2017
Ο στόχος του προγράμματος για μια γρήγορη επιστροφή στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ πέριξ του 3% είναι πιθανό να χαθεί
Τα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να αναθεωρηθούν σε μεγάλο βαθμό, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα στοιχεία για το δ' 3μηνο του 2016 και το α' 3μηνο του 2017 θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω.
Στο σημερινό της σχόλιο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Citigroup θεωρεί ότι η παρατεινόμενη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη δεύτερη αξιολόγηση, η έλλειψη δυναμικής στον τομέα του τουρισμού και της ναυτιλίας και οι στενές συνθήκες ρευστότητας αντιπροσωπεύουν σημαντικά εμπόδια για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Citigroup, ο στόχος του προγράμματος για μια γρήγορη επιστροφή στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ πέριξ του 3% είναι πιθανό να χαθεί.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2017 ποχώρησε κατά 0,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016 και κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η σημαντική πτώση έρχεται σε συνέχεια της βουτιάς του δ΄ τριμήνου του 2016, όταν το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 1,1% σε ετήσια βάση και κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης