Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Άμεσα να μειωθεί η έκθεση στην Ευρώπη - Ήρθε ο καιρός ακόμη και για σορτάρισμα

tags :
JP Morgan: Άμεσα να μειωθεί η έκθεση στην Ευρώπη - Ήρθε ο καιρός ακόμη και για σορτάρισμα
Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ
Με τις γαλλικές εκλογές να έχουν περάσει χωρίς κάποιο "ατύχημα", το κύμα αντιευρωπαϊσμού να υποχωρεί και η Merkel να πετυχαίνει μια συντριπτική νίκη στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη δείχνει να υποχωρεί.
Η εξασθένηση των πολιτικών κινδύνων μετά και τις γαλλικές προεδρικές εκλογές και η επιστροφή των εισροών των επενδυτών είναι πιθανό να στηρίξουν την περαιτέρω άνοδο των αγορών της περιοχής, όπως τονίζει η JP Morgan.
Η JP Morgan, όμως, στην τελευταία ανάλυσή της για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, τονίζει ότι όχι μόνο έχει μειώσει σημαντικά την έκθεσή της στις ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά έχει γυρίσει πολλές θέσεις σε short.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Μαΐου, η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.
Μάλιστα, συστήνει τη δραστική μείωση της έκθεσης στις ευρωπαϊκές αγορές.



Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, η αποφυγή ενός ακόμα κινδύνου στην Ευρώπη, θα προσφέρει σίγουρη ανακούφιση στις αγορές, εντός και εκτός Γηραιάς Ηπείρου.
Επίσης, προειδοποιεί ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να είναι αντιμέτωποι με ένα "τείχος ανησυχίας" που περιλαμβάνει ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την πολιτική.
Τα υψηλότερα επιτόκια λόγω της σύσφιξης της πολιτικής των της κεντρικών τραπεζών, θα μπορούσαν να χτυπήσουν περαιτέρω τα assets υψηλού ρίσκου, αλλά οι αυξήσεις μπορεί επίσης να σηματοδοτήσουν ότι η επιβράδυνση της οικονομίας είναι απίθανο να είναι σοβαρή.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης