Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η μείωση των πολιτικών κινδύνων υποστηρικτικός παράγοντας για το ευρώ

Rabobank: Η μείωση των πολιτικών κινδύνων υποστηρικτικός παράγοντας για το ευρώ
Σύμφωνα με τη Rabobank, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα κυμανθεί στο εύρος του 1,08 με 1,10 τους επόμενους μήνες
Την άποψη ότι η μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ευρώπη είναι υποστηρικτική για το ευρώ εξέφρασε η αναλύτρια της Rabobank, Jane Foley.
«Η απόφαση του Macron για ένα Ρεπουμπλικανό πρωθυπουργό θα εκτοξεύσει τις πιθανότητες του για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον επόμενο μήνα.
Το κοινό έδαφος μεταξύ του ίδιου και της (Γερμανίδας καγκελαρίου Angela) Merkel όπως φάνηκε στη συνάντηση της Δευτέρας αλλά και η επιτυχία της καγκελαρίου στις εκλογές του Σαββατοκύριακου είναι όλοι υποστηρικτικοί παράγοντες για το ευρώ» επεσήμανε η ίδια.
Σύμφωνα με τη Foley, «πράγματι, το καλύτερο πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη είναι σε αντίθεση με το τελευταίο σκάνδαλο που εμπλέκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και η Ρωσία».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το ευρώ πιθανότατα θα χρειαστεί ένα νέο ερέθισμα ώστε να ξεκινήσει μια εκ νέου ανοδική πορεία έναντι του δολαρίου.
Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από τα λόγια του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυμος να ενθαρρύνει τόσο πολύ τους «ταύρους» του ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Foley βλέπει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κυμαίνεται στο εύρος του 1,08 και 1,10 τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης