Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hantec Markets: Οι αγορές ανησυχούν για τις ενέργειες του Trump - Ενισχύεται ο χρυσός

Hantec Markets: Οι αγορές ανησυχούν για τις ενέργειες του Trump - Ενισχύεται ο χρυσός
Ανοδικά κινούνται τα assets που θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια
Τα futures του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη (17/5/2017) καθώς αυξάνονται οι πολιτικές ανησυχίες στον απόηχο των αποκαλύψεων περί παρέμβασης του Donald Trump σε έρευνα του FBI για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
«Τα assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια έχουν ενισχυθεί καθώς οι αγορές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις ενέργειες του Donald Trump» επισημαίνει σε σχετική ανάλυση ο Richard Perry, αναλυτής της Hantec Markets.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχολιαστές ειδήσεων έχουν αρχίσει να κάνουν συγκρίσεις με το σκάνδαλο Watergate του Nixon και οι αγορές ανταποκρίνονται.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Πολιτική θύελλα για την παρέμβαση Trump σε έρευνα του FBI για τις σχέσεις Flynn με τη Ρωσία - Ανησυχία στις αγορές

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ουάσινγκτον μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του Donald Trump.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI, James Comey, να σταματήσει η έρευνα για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Michael Flynn και τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
Όπως σχολιάζουν οι New York Times, το memo με το αίτημα του Trump αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχείρησε να επηρεάσει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.
Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν ο Trump μπορεί να κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
O Jason Chaffetz, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ζήτησε από το FBI να παραδώσει τις σημειώσεις, τις περιλήψεις και τις καταγραφές των συζητήσεων ανάμεσα στον Trump και τον Comey, τον οποίο λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος απομάκρυνε από τα καθήκοντά του.



H νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στο δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.
Αντιδρώντας στο άρθρο της εφημερίδας, ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός γερουσιαστής Dick Durbin χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Trump "επικίνδυνη" και "απερίσκεπτη", ενώ ο Ρεπουμπλικανός Bob Corker, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως "πάρα πολύ ανησυχητικές" αν ισχύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης