Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Χαμηλές οι πιθανότητες απομάκρυνσης του Trump μετά το σκάνδαλο με το FBI

tags :
Nomura: Χαμηλές οι πιθανότητες απομάκρυνσης του Trump μετά το σκάνδαλο με το FBI
Στις ΗΠΑ έχει προκληθεί σάλος από τις αποκαλύψεις ότι ο Trump έχει παρέμβει σε έρευνα του FBI
Αν και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να αρχίσει έρευνα για τον Donald Trump κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, η τρέχουσα πολιτική αναταραχή θα εκτροχιάσει την ατζέντα του για τη στήριξη της ανάπτυξης, αναφέρεται σε ανάλυση της Nomura.
Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημισιότητας σχετικά με την παρέμβαση του σε έρευνα του FBI, έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας απομάκρυνσης του Trump, αλλά σύμφωνα με τη Nomura πρόκειται για μια μακρινή προοπτική.
«Αυτό το θέμα είναι απίθανο να επιλυθεί κάποια στιγμή σύντομα, αλλά το ρίσκο της κατηγορίας φαίνεται χαμηλό» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Για την απομάκρυνση του Donald Trump θα απαιτηθεί μια πλειοψηφία των 2/3 της Γερουσίας και οι πιθανότητες να ψηφίσουν υπέρ οι Ρεπουμπλικανοί είναι χαμηλές.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν ανησυχήσει για το μέλλον του Trump και έχουν αρχίσει να ψάχνουν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γιεν, καθώς αμφιβάλλουν ότι ο Trump θα έχει αρκετή υποστήριξη για να περάσει την ευρεία ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης.
«Οι αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να περάσει τις οικονομικές του πολιτικές θα επηρεάσουν πιθανόν τη δυναμική του αμερικανικού δολαρίου, αν και οι προσδοκίες για την τολμηρή οικονομική πολιτική των ΗΠΑ είχαν ήδη μειωθεί πριν από αυτό», σημειώνει η Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης