Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Siegel (Wharton School): Ο Dow Jones θα εκτοξευθεί κατά 1.000 μονάδες εάν ο Trump παραιτηθεί

Siegel (Wharton School): Ο Dow Jones θα εκτοξευθεί κατά 1.000 μονάδες εάν ο Trump παραιτηθεί
Η Wall Street έχει αρχίσει να σκέφτεται τη ζωή της χωρίς τον Donald Trump
Για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Donald Trump από τον Λευκό Οίκο έχει αρχίσει να συζητάει η Wall Street στον απόηχο των αποκαλύψεων περί παρέμβασης του σε έρευνα του FBI.
Σε αυτή την περίπτωση όμως -σύμφωνα με αναλυτές- οι χρηματιστηριακές αγορές και κυρίως ο Dow Jones θα μπορούσε να εκτοξευθεί κατά 1.000 μονάδες.
«Εάν ο Donald Trump παραιτηθεί αύριο, πιστεύω ότι ο Dow θα ενισχυθεί κατά 1.000 μονάδες» δήλωσε ο γνωστός αναλυτής και καθηγητής του Wharton School, Jeremy Siegel.
Όπως προκύπτει, δηλαδή, η ζωή χωρίς τον Trump -ο οποίος βοήθησε τα risk assets, όπως οι μετοχές, να εκτοξευθούν σε επίπεδα ρεκόρ- μπορεί να μην είναι τόσο κακή για τους επενδυτές της Wall Street.
Ο Siegel κάνει μια απλή υπόθεση: Τέλος ο Trump = λιγότερο δράμα = φορολογικές περικοπές, δαπάνες υποδομών και απορρύθμιση.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που έδωσε ώθηση στη Wall Street ήταν η νίκη των Ρεπουμπλικανών και όχι του ίδιου του Trump.
«Πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι το ράλι μετά την εκλογή του Trump δεν βασίζεται στην ατζέντα του Trump αλλά στην ατζέντα των Ρεπουμπλικανών.
Θα έλεγα ότι το 90% των ανθρώπων, των επενδυτών της Wall Street, και οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι θα προτιμούσαν για πρόεδρο τον Michael Pence παρά τον Donald Trump» δήλωσε ο Siegel.
«Έτσι, κατά κάποιον τρόπο γνωρίζετε τι είδους πρόβλημα θα ήταν (ο Trump), είτε παραιτηθεί, είτε τεθεί σε αμφισβήτηση...
Όλα αυτά δεν εκτροχιάζουν τη ρεπουμπλικανική ατζέντα, όπου βασίστηκε αυτό το ράλι», είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης