Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Διατηρήθηκε η δυναμική της οικονομίας στη Μεγάλη Βρετανία στο πρώτο 3μηνο 2017

tags :
Moody's: Διατηρήθηκε η δυναμική της οικονομίας στη Μεγάλη Βρετανία στο πρώτο 3μηνο 2017
Οι κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξης μετατοπίζονται σταδιακά με χαμηλότερη συμβολή από τον τομέα των υπηρεσιών προς τη βιομηχανική παραγωγή
Οι μακροοικονομικές συνθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν σταθερές συνολικά, παρά τα τη μείωση της πρωτογενούς οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της μείωσης της κατανάλωσης και της δραστηριότητας της αγοράς κατοικιών, ανέφερε σήμερα η Moody's.
"Τα τελευταία στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ότι οι κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξης μετατοπίζονται σταδιακά με χαμηλότερη συμβολή από τον τομέα των υπηρεσιών προς τη βιομηχανική παραγωγή", δήλωσε ο Colin Ellis, Διευθύνων Σύμβουλος της Moody's και συν-συγγραφέας του Monitor Brexit.
"Είναι πιθανό ότι η αύξηση της κατανάλωσης θα εξασθενίσει φέτος ενάντιας στην αύξηση του πληθωρισμού, που θα αντισταθμιστεί εν μέρει μόνο από τις βελτιώσεις στις παραγγελίες εξαγωγών των κατασκευαστών, τις επενδυτικές προθέσεις και την αύξηση της απασχόλησης".
Υπενθυμίζεται πως η βρετανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 είχε τα εξής χαρακτηριστικά.
Η βρετανική οικονομία διευρύνθηκε κατά 0,3%, σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (28/4) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, έναντι ανάπτυξης 0,7% το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ασθενέστερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη 0,4%.
Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 1,2% έναντι 2,7% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS.
Καθοριστικό ρόλο για την εν λόγω επιβράδυνση διαδραμάτισε η πτώση στις υπηρεσίες, και ιδιαίτερα στο λιανικό εμπόριο, καθώς και η απογοητευτικά αργή ανάπτυξη στον κλάδο της μεταποίησης.
Επιπλέον, τα στοιχεία καταδεικνύουν τις μειώσεις στις δαπάνες των βρετανών πολιτών, δεχόμενοι πιέσεις από τις πιέσεις των νομισματικών συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης