Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου το καλοκαίρι αναμένει η Citigroup - Τι συστήνει στους πελάτες της

Περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου το καλοκαίρι αναμένει η Citigroup - Τι συστήνει στους πελάτες της
Αφήνει μεγάλο περιθώριο για μεγαλύτερη πτώση του αμερικανικού νομίσματος
Μπορεί ο πρόεδρος Donald Trump να αντιμετωπίζει την πιο σκληρή στιγμή της προεδρίας του, ωστόσο βλέπει μια από τις ευχές του να πραγματοποιείται και αυτή δεν άλλη από ένα ασθενέστερο δολάριο.
Από τα σχόλιά του στις 12 Απριλίου, όταν είπε ότι το δολάριο ήταν πολύ ισχυρό, ο Δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε κατά 3,1%, με το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης να πραγματοποιείται τις τελευταίες δυο μέρες μετά την αποκάλυψη ενός σημειώματος από τον πρώην διευθυντή του FBI James Comey για την έρευνα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης Trump και της Ρωσίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup Inc., υπάρχει περισσότερος χώρος για να πέσει το δολάριο.
Τον Ιανουάριο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο άνω του 5%, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ανέμεναν ορισμένες πολιτικές του Trump, όπως περισσότερες δαπάνες για τις υποδομές και φορολογική μεταρρύθμιση, για να δώσουν ώθηση στο δολάριο. Από τότε, ο δείκτης έχει δώσει πίσω όλα τα κέρδη του.
Μετά την πτώση 0,5% την Τετάρτη, λόγω της μεγαλύτερης πολιτικής αβεβαιότητας, το δολάριο ενισχύεται, αλλά η Citigroup δεν αναμένει ότι θα διαρκέσει πολύ.
Στο σημείωμα που στάλθηκε στους πελάτες, η Citigroup τονίζει ότι η συνεχής προσμονή για αλλαγές από την Ουάσιγκτον θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου.
"Οι επενδυτές είχαν ήδη προχωρήσει στην καλύτερη προεξόφληση ενός βραδύτερου ρυθμού μεταρρύθμισης της πολιτικής μετά το αρχικό ράλι Trump στις αγορές. "Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί θετικό παράγοντα για το δολάριο, επομένως πιστεύουμε ότι αυτό εξελίσσει περαιτέρω το παράθυρο για αποδυνάμωση του δολαρίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης