Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: «Ναι σε όλα» από τους επενδυτές για νέα άνοδο αν το επιτρέψουν οι ευρωπαϊκές αγορές

tags :
ΧΑ: «Ναι σε όλα» από τους επενδυτές για νέα άνοδο αν το επιτρέψουν οι ευρωπαϊκές αγορές
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα της Eurobank για το πρώτο τρίμηνο – Λήγουν συμβόλαια στα παράγωγα
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή χθες, φεύγει ένα ακόμη βάρος από την αγορά και μειώνεται περαιτέρω το country risk.
Οι επενδυτές ωστόσο αν και αναμένεται να αντιμετωπίσουν θετικά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πιθανότατα το έχουν ήδη προεξοφλήσει αφού δεν υπήρχε περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός να μην το κάνει, θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας αλλά και στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.
Αν η χώρα λάβει κάτι θετικό για το χρέος τότε ανοίγει ο δρόμος και για έξοδο στις αγορές, έστω και με… υποβοήθηση, εξέλιξη που θα αντιμετωπιστεί θετικότατα από τους επενδυτές στο ΧΑ.
Σήμερα η Eurobank ανοίγει το χορό των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου στον τραπεζικό κλάδο, ενώ σημειώνεται πως λήγουν τα συμβόλαια σειράς Μαΐου στο χρηματιστήριο παραγώγων.
Οι μέσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg αναμένουν καθαρά κέρδη 28,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο έναντι 38,3 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Eurobank

Υποθέτοντας ότι η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού θα είναι υποστηρικτική σήμερα, περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

Euroxx

Το ΧΑ θα αντιδράσει θετικά μετά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Beta

Οι ελληνικές μετοχές θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών καθώς οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Στη σημερινή ατζέντα η Eurobank δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς και τα συμβόλαια Μαΐου λήγουν.  

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης