Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Τα τελευταία μέτρα λιτότητας καθαρίζουν τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα

Rabobank: Τα τελευταία μέτρα λιτότητας καθαρίζουν τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τη Rabobank, δύσκολα η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από τις περικοπές των δημοσίων δαπανών
Στη ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας στη Βουλή αναφέρεται με ανάλυση της, η Rabobank, επισημαίνοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος.
Ειδικότερα, ο Michael Every της Rabobank εξηγεί ότι δεν υπήρξε καμία ανησυχία για την Ελλάδα (19/5/2017), όταν η κυβέρνηση της χώρας πέρασε με επιτυχία ακόμα ένα πακέτο μέτρων λιτότητας για να ευχαριστήσει τους δανειστές της, οι οποίοι τώρα θα πρέπει επιτρέψουν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο του 2017.
«Πράγματι, η περαιτέρω ανάκαμψη των παγκόσμιων αγορών ομολόγων -παρά την ανησυχητική αύξηση του ελληνικού χρέους, κάτι που επισημαίνει συνεχώς το ΔΝΤ- μπορεί να συμβεί στην οικονομία αργότερα το 2017.
Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι είναι απίθανο να επωφεληθεί σημαντικά από τις ακόμα μεγαλύτερες περικοπές των δημοσίων δαπανών, τουλάχιστον βάσει των επιδόσεων που παρουσίασαν μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, η κρίση αναβλήθηκε και πάλι, που είναι το καλύτερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης