Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δυναμική ΑΧΕ: Οι προϋποθέσεις για εκτίναξη έως τις 857 μονάδες σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση

tags :
Δυναμική ΑΧΕ: Οι προϋποθέσεις για εκτίναξη έως τις 857 μονάδες σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση
Πως αναλύει τον σχηματισμό του γενικού δείκτη ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος
Ανάσες χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων φαίνεται να παίρνει ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα ανοδικό “crescendo” 127 μονάδων ή σε ποσοστό +19% από τα επίπεδα των 670 μονάδων.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολο Μάνθο, χαρακτηριστική είναι η αποτύπωση ενός “flag” σχηματισμού με άνω όριο τις 800 μονάδες και κάτω όριο τη βραχυχρόνια ζώνη στήριξης των 780 με 775 μονάδων.
Συνήθως τέτοιοι σχηματισμοί εάν δεν λυθούν καθοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών δίνουν συνέχεια στην υπάρχουσα τάση, στοιχείο, όπου εάν όντως επιβεβαιωθεί μπορεί να δώσει κίνηση προς το επίπεδο ανασυγκρότησης των Buyers των 840 με 857 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Στην αντίθετη περίπτωση, που το προαναφερόμενο patternλυθεί καθοδικά μπορεί να σπρώξει το Γενικό Δείκτη σε ένα  υγιές καθοδικό κυματισμό προς το διορθωτικό επίπεδο των Fibonnaci Retracement των 750 με 744 μονάδων.
Αναφορικά με τον FTSE 25, αναφέρει πως πραγματοποιεί, πλάγια κίνηση συσσώρευσης έχοντας ως άνω όριο διαφυγής την περιοχή των 2.124 μονάδων, όπου έχουν όμως σημειωθεί στα ποιο βραχυχρόνια διαγράμματα (30 λεπτών και ωριαίων)  διπλές τοπικές κορυφές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.
Εμφανής κόπωση έχουν αρχίσει να δηλώνουν αρκετά διαγράμματα ισχυρών κινητήριων χαρτιών που επηρεάζουν τον FTSE 25 με πρωταρχικά αυτά της Coca Cola HBC  όπου «ελέγχει» το 20% του δείκτη και δυσκολεύεται πέριξ των 26,10 ευρώ, της Alpha Bank  πέριξ των 2,32 ευρώ, της Jumbo κοντά στα 16 ευρώ και του ΟΠΑΠ κοντά στα επίπεδα των 9,75 ευρώ.
Ο μόνος τίτλος, που μπορεί να κινήσει υψηλότερα το δείκτη δείχνει να είναι ο ΟΤΕ ο οποίος έχει αυξήσει σημαντικά τη βαρύτητά του (3ος με 9,56% ) και παρουσιάζεται διαγραμματικά να έχει περιθώρια να συρθεί προς τα 11 ευρώ.
Πιθανό κοντινό καθοδικό retracement θα μπορούσε να σημειωθεί προς την περιοχή των 2040 μονάδων.
Τέλος, πάνω από τη ζώνη στήριξης  των 1030 με 1015 μονάδων προσπαθεί να συντηρηθεί ο Τραπεζικός Δείκτης έχοντας ανοδικές βλέψεις προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1120 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Βέβαια ο δείκτης έχει διανύσει ανοδικά σημαντική απόσταση προεξοφλώντας οικονομικές συνθήκες, που ίσως χρειαστούν περαιτέρω χρόνο ωρίμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης