Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η αντίδραση της Wall Street σε ενδεχόμενη μομφή κατά του Trump

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η αντίδραση της Wall Street σε ενδεχόμενη μομφή κατά του Trump
Το πως αντέδρασαν οι αγορές την περίοδο του σκανδάλου Watergate αποτελεί «οδηγό» και για την περίπτωση απομάκρυνσης του Trump από τον Λευκό Οίκο
Στο ενδεχόμενο μομφής κατά του Donald Trump -μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για την παρέμβαση του σε έρευνα του FBI- αλλά και στις επιπτώσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναφέρεται ο μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman, κάνοντας ειδική αναφορά και στο σκάνδαλο Watergate.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος για να γίνει κατανοητό πως θα αντιδράσουν οι αγορές σε ενδεχόμενη μομφή του Trump θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και δουν τι συνέβη με το σκάνδαλο Watergate την περίοδο διακυβέρνησης του Nixon.
«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δικτάτορα στη Βενεζουέλα, αλλά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τον οποίο συζητείται έντονα το ενδεχόμενο της μομφής.
Αυτό δεν είναι εύκολο να απορριφθεί, και πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Watergate είχε υποβαθμιστεί στις πίσω σελίδες των μεγάλων εφημερίδων.
Δεν ήταν στα πρωτοσέλιδα για μήνες και χρειάστηκε ένας χρόνος ή και περισσότερο πριν η διαδικασία να καταλήξει με την παραίτηση του Nixon.
Στις αμερικανικές μετοχές σημειώθηκε sell off όλο αυτό το διάστημα» τονίζει ο Gartman.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το MarkatWatch, ο Donald Trump είναι ικανός για τα πάντα.
Αν αισθανθεί ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποφασίσει να παραιτηθεί για να βραχυκυκλώσει τη διαδικασία.
Εξάλλου, ο Jeremy Siegel, καθηγητής στο Wharton, «βλέπει» ράλι 1.000 μονάδων για τον Dow Jones εάν παραιτηθεί ο Trump.
Αλλά εάν ο Trump επιμείνει, όπως ο Nixon, είναι δύσκολο να είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης