Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑΑ η αξιολόγηση της Ολλανδίας - Σταθερό το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑΑ η αξιολόγηση της Ολλανδίας - Σταθερό το outlook
Η ολλανδική οικονομία αυξήθηκε κατά 2,2% το 2016, οδηγούμενη από μεγάλα εισοδήματα, απελευθερωμένα από μεγάλους φόρους, αρκετά πιο πάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας.
Επιβεβαιώνει η Standard & Poor’s τις αξιολογήσεις «ΑΑΑ» και «Α-1+» για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας, σε ξένα και εγχώρια νομίσματα, με τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) να παραμένουν σταθερές.
Η βαθμολογία «ΑΑΑ» ενσωματώνει την εκτίμηση για την ισχυρή ανοικτή και ανταγωνιστική οικονομία της χώρας, αναφέρει η έκθεση.
Αυτό αντικατοπτρίζεται στο υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, στις ισχυρές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, το αρκετά μεγάλο δίκτυ ασφαλείας του ενεργητικού της οικονομίας στο σύνολό της, αλλά και στα αυξημένα πλεονάσματα ενεργών συναλλαγών.
Αντικατοπτρίζει επίσης το μακρύ ιστορικό της χώρας σε συνετές και ευέλικτες μακροοικονομικές πολιτικές αλλά και τη βελτιωμένη δημοσιονομική της θέση.
Η ολλανδική οικονομία αυξήθηκε κατά 2,2% το 2016, οδηγούμενη από μεγάλα εισοδήματα, απελευθερωμένα από μεγάλους φόρους, αρκετά πιο πάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης.
«Αναθεωρήσαμε τις προβλέψεις μας για τον πραγματικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το 2017 και το 2018 σε 2% και 1,7%, από 1,5% και 1,2% από την προηγούμενη έκθεση.
Αυτό βασίζεται στην εκτίμηση μας πως η χώρα να συνεχίζει να ωφελείται από την ιδιωτική κατανάλωση, την αυξανόμενη απασχόληση και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην αγορά στέγης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης