Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση του Eurogroup - Το ΧΑ περιμένει λύση για το χρέος για να κοιτάξει υψηλότερα

tags :
Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση του Eurogroup - Το ΧΑ περιμένει λύση για το χρέος για να κοιτάξει υψηλότερα
Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα – Η Eurobank ανακοίνωσε την Παρασκευή, σήμερα μετά το κλείσιμο Grivalia και ΕΧΑΕ
Στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι τα βλέμματα των επενδυτών, οι οποίοι περιμένουν να εμφανιστούν νέοι καταλύτες προκειμένου να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.
Λύση στο χρέος και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσαν να σπρώξουν την αγορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
Διαφορετικά, αν δηλαδή δεν υπάρξει απόφαση ή η απόφαση δεν είναι τόσο καλή όσο έχει προεξοφλήσει η αγορά, πιθανότατα θα εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις.
Παράλληλα το βλέμμα θα στραφεί και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.
Η Grivalia ανακοινώνει σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Τα EBITDA χωρίς την επίδραση από την αποτίμηση των ακινήτων εκτιμάται από τη Euroxx ότι θα ενισχυθούν 9% και θα διαμορφωθούν στα 14,3 εκατ. ευρώ λόγω χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων.
Τα κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν 5% διαμορφούμενα στα 10,6 εκατ. ευρώ, λόγω αυξημένης φορολογίας.
Αποτελέσματα ανακοινώνει και η ΕΧΑΕ μετά το κλείσιμο και η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 60% λόγω της μεγάλης υποχώρησης της συναλλακτικής δραστηριότητας κατά 41%

Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε μία νευρική συνεδρίαση με δυνητικά θετικό γύρισμα στην περίπτωση κάποιας συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup

Euroxx

Ανάμικτα δημοσιεύματα για τη συμφωνία με το χρέος καθιστούν την αγορά ευμετάβλητη σε κάθε δημοσίευμα αναφορικά με το Eurogroup.
Στην τελική, οι επενδυτές έχουν αποτιμήσει μια απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους το 2018.
Ο,τιδήποτε χειρότερο από αυτό θα φέρει αδυναμία στην αγορά.

Beta

Στη σημερινή ατζέντα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμμετέχει στο Eurogroup στις Βρυξέλλες (16:00), ενώ η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο.
Η βελτιωμένη ψυχολογία στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές ίσως οδηγήσουν σε ανοδικό άνοιγμα στο ΧΑ, ενώ οι επενδυτές θα περιμένουν επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις γύρω από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης