Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (22/5) Eurogroup

tags :
Citigroup: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (22/5) Eurogroup
Το μοναδικό θετικό μήνυμα από το σημερινό Eurogroup είναι η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα
Το σημερινό (22/5) Eurogroup είναι απίθανο να καταλήξει σε συμφωνία με σημαντικές δεσμεύσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πέρα ​​από αυτά που είχαν ήδη συμφωνηθεί τον Μάιο του 2016.
Αυτό εκτιμά η Citigroup, η οποία θεωρεί ότι το μοναδικό θετικό μήνυμα από το σημερινό Eurogroup είναι η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, για την αποφυγή κινδύνων βραχυπρόθεσμης αδυναμίας πληρωμής του χρέους.
Σύμφωνα με το ημερήσιο σχόλιο της Citigroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας, η οποία και θα αποδεσμεύσει την επόμενη εκταμίευση της δόσης.
Η Citigroup αναφέρθηκε και στη δήλωση του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση της Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Επίσης, ο επίτροπος P. Moscovici δήλωσε την Κυριακή (21/5) ότι όλες οι πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε μία συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ευελπιστώντας ότι σήμερα θα μπορέσουν να έχουν μια συνολική συμφωνία, που θα είναι ταυτόχρονα μια συμφωνία για το πρόγραμμα, για τα μέτρα ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασίας για την Ελλάδα, για το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης