Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ρευστοποιήσεις αναμένονται στο ΧΑ μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης

tags :
Ρευστοποιήσεις αναμένονται στο ΧΑ μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης
Aegean και Fourlis δημοσιεύουν σήμερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ η ΕΧΑΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς δημοσίευσε χθες
Πιέσεις αναμένονται σήμερα στο ΧΑ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η αξιολόγηση δεν έκλεισε και δεν υπήρξε και συμφωνία για το χρέος.
Η πρόταση που έγινε στην Ελλάδα δεν έγινε αποδεκτή και τώρα οι επενδυτές περιμένουν τις επόμενες κινήσεις.
Σημειώνεται πως το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 15 Ιουνίου αλλά αναλυτές σημειώνουν πως μπορεί η απόφαση για τη δόση να δοθεί νωρίτερα.
Στο επίκεντρο εκτός από τις τράπεζες που αναμένεται να δεχθούν πιέσεις θα βρεθούν και όσες εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Euroxx

Η απογοήτευση αναφορικά με τη μη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup μπορεί να οδηγήσει το ΧΑ σε χαμηλότερα επίπεδα με τις τράπεζες να έχουν αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς.
Αν και η επόμενη απόφαση για τη δόση μπορεί να έρθει πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου οι επενδυτές θα παραμείνουν νευρικοί.

Beta

Οι επενδυτές θα εκτιμήσουν την νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οδηγώντας τις τιμές χαμηλότερα, ενώ κάποιες επιλεκτικές κινήσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν σε εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Σημειώνεται πως Aegean και Fourlis δημοσιεύουν σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης