Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ελπίδες ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για δόση και ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup (15/6)

Rabobank: Ελπίδες ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για δόση και ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup (15/6)
Οι αναλυτές της Rabobank επισημαίνουν ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να καθυστερήσει την τελική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους έως το 2018 λόγω των εκλογών
Την αισιοδοξία τους ότι στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τόσο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα όσο και για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εκφράζουν αναλυτές της Rabobank.
Αναφερόμενοι, στο χθεσινό (22/5/2017) Eurogroup, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα δυο αυτά θέματα συνδέονται καθώς το ΔΝΤ δεν θα συμφωνήσει να συμμετέχει στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης εάν δεν υπάρχει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Από την πλευρά του, το Eurogroup είναι απρόθυμο να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ωστόσο, το Eurogroup διατηρεί τη θέση ότι μια τελική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους θα γίνει μόνο μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος στα μέσα του 2018.
«Παρόλο που η κατάσταση αυτή θεωρείται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τόσο για την επόμενη δόση όσο και για την ελάφρυνση του χρέους κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου» αναφέρεται σε ανάλυση της Rabobank.
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να καθυστερήσει την τελική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους έως το 2018, λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης