Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε ΒΒ+ αναβάθμισε την αξιολόγηση του Τιτάνα ο Standard and Poor's - Σταθερό το outlook

tags :
Σε ΒΒ+ αναβάθμισε την αξιολόγηση του Τιτάνα ο Standard and Poor's - Σταθερό το outlook
Αναμένει οι πιστωτικές συνθήκες να βελτιωθούν περαιτέρω
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης του Τιτάνα  προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's από  "ΒΒ" σε "ΒΒ+".  
Παράλληλα επιβεβαίωσε τη σταθερή προοπτική του ομίλου.
Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις για τον Τιτάν στο «Β».
Ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει τις ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου στην αγορά των ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη βελτίωση των συνολικών αποτελεσμάτων και των συνθηκών πίστωσης, παρά τις επίμονα δύσκολες συνθήκες της αγοράς, ειδικά εκείνων της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Μάλιστα, αναμένει οι πιστωτικές συνθήκες να βελτιωθούν περαιτέρω σε ένα "άνετο" επίπεδο, ανάλογο με το ενδιάμεσο προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου.
Ο S&P εξακολουθεί να αξιολογεί το επιχειρηματικό προφίλ κινδύνου του Τιτάνα ως δίκαιο, εν μέρει, ενώ στα θετικά κατατάσσει το μικρό και ευέλικτο σχήμα του, αλλά και τη γεωγραφική του διασπορά, σε σχέση με άλλες εταιρείες του κλάδου.
Ωστόσο, η Τιτάν είναι πιο εκτεθειμένη σε τοπικούς κύκλους στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ο υψηλότερος κίνδυνος χώρας θα μπορούσε να επηρεάσει την κερδοφορία του.
Και αυτό διότι ο Τιτάνας έχει μεγαλύτερη έκθεση σε χώρες υψηλότερου κινδύνου όπως η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Βραζιλία και η Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σήμερα μεγαλύτερο δυναμικό για μια επί τα χείρω εξέλιξη.

Το βασικό σενάριο του S&P για τα μεγέθη του Τιτάνα περιλαμβάνει:
- Συνολική αύξηση εσόδων του ομίλου κατά 4% -5%, στηριζόμενη κυρίως στη ζήτηση από την αμερικανική αγορά
- Η εγχώρια εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα του ομίλου για την παραγωγή τσιμέντου στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την τοπική κατανάλωση, καθιστώντας μεγάλη την εξάρτηση του ομίλου από τις εξαγωγές προς τις διεθνείς αγορές
- Στην Αίγυπτο, η διοίκηση έχει προχωρήσει γρήγορα για την αντιμετώπιση της προσφοράς καυσίμων φυσικού αερίου
- Η αβεβαιότητα παραμένει λόγω της εξαιρετικά ανταγωνιστικής αγοράς όπου οι συνθήκες τιμολόγησης ενδέχεται να είναι επιθετικές.
- Η Τουρκία και η Βραζιλία είναι μικρές, αλλά αναπτυσσόμενες αγορές για τον όμιλο. Οι όγκοι στην Τουρκία είναι ισχυροί, αλλά στη Βραζιλία παραμένουν χαμηλοί.
- Οι συνθήκες τιμολόγησης παραμένουν δύσκολες και στις δύο αυτές αγορές, ενώ οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αναμένεται να επηρεάσουν τα τελικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης