Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η οικονομία των ΗΠΑ εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης

tags :
Goldman Sachs: Η οικονομία των ΗΠΑ εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης
Ιστορικά, οι επιβραδύνσεις δεν ήταν απαραιτήτως κακές για τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, εκτός αν προκύψει ύφεση
Υπό κανονικές συνθήκες, θα λέγαμε ότι είναι περίεργο, αν όχι ειρωνικό, ότι την ίδια μέρα poy ο S & P φτάνει στο υψηλό 2.400 πάλι και πάλι, η Goldman Sachs με ένα σημείωμα προειδοποιεί ότι «η παγκόσμια δυναμική ανάπτυξης φαίνεται να επιβραδύνει».
Το ISM είναι στα υψηλότερα σημεία και η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει ενισχυθεί περαιτέρω.
Η Goldman επίσης σημειώνει ότι "μέχρι στιγμής οι μετοχές και οι πιστώσεις συγκρατούνται καλά σε σχέση με τις ιστορικές φάσεις επιβράδυνσης, ενώ άλλα περιουσιακά στοιχεία (USD, Commodities, Treasuries) παρουσιάζουν χαμηλή απόδοση. "
Η Goldman Sachs υποδεικνύει ότι παρόλο που η οικονομία έχει κορυφωθεί, "Ιστορικά, οι επιβραδύνσεις δεν ήταν απαραιτήτως κακές για τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, εκτός αν προκύψει ύφεση.
Ενώ η ανάπτυξη των ΗΠΑ παραμένει πάνω από την τάση, πιστεύουμε ότι η δυναμική της ανάπτυξης έχει φθάσει στο μέγιστο (Παράρτημα 1) και οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά ή πολύ κοντά στην πλήρη απασχόληση.



Ο δείκτης παραγωγής της ISM επιβραδύνθηκε πρόσφατα από 57,7 τον Φεβρουάριο σε 54,8 τον Απρίλιο και νομίζουμε ότι βρισκόμαστε στη φάση «επιβράδυνσης» του κύκλου ISM.
Ενώ έχουμε δείξει ότι αναμένουμε οι αποδόσεις των μετοχών να επιβραδυνθούν, τι μπορούμε να περιμένουμε από τις άλλες κατηγορίες assets;
Στο παράδειγμα 3 παρουσιάζονται οι μέσες μηνιαίες αποδόσεις των διαφόρων κατηγοριών assets κατά τη διάρκεια αυτών των φάσεων από το 1990 και οι τρέχουσες επιδόσεις σε αυτόν τον κύκλο επιβράδυνσης μέχρι στιγμής.



Ιστορικά, τα κρατικά ομόλογα τείνουν να κάνουν τα καλύτερα σε αυτή τη φάση, ακολουθούμενα στενά από τις μετοχές και στη συνέχεια από την αμερικανική υψηλή απόδοση, με τα εμπορεύματα και τις επιστροφές σε δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης