Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πως ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να εκπλήξει τις αγορές πετρελαίου αυτή την εβδομάδα

tags :
Goldman Sachs: Πως ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να εκπλήξει τις αγορές πετρελαίου αυτή την εβδομάδα
Αύριο (25/5/2017) συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ και όπως όλα δείχνουν θα αποφασιστεί 9μηνη παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής 
«Πιστεύουμε ότι το βασικό σενάριο είναι απλώς μία επέκταση» στην ίδια υπάρχουσα συμφωνία για τη μείωση του πλεονάσματος πετρελαίου.
Αυτό αναφέρει ο Michele Della Vigna της Goldman Sachs αναφερόμενος στην αυριανή (25/5/2017) συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη αποφασίζοντας μεγαλύτερες μειώσεις.
Όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του ΟΠΕΚ ως μέσο ελέγχου της αγοράς, ο Della Vigna είπε ότι το γκρουπ «έχει σημασία για την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου για τους επόμενους έξι μήνες».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η μεσοπρόθεσμη ισχύς του ΟΠΕΚ στις τιμές είναι μηδέν, κάτι που αποδίδεται στον αμερικανικό σχιστόλιθο, καθώς αυξάνεται η προσφορά του στην αγορά σε επίπεδα αντίστοιχα των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου.
Για τον Della Vigna, ο βασικός παράγοντας που επηρέασε την τιμή του πετρελαίου ήταν η παραγωγή σχιστολιθικών πετρωμάτων από τις ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό δέλτα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή σχιστόλιθου το περασμένο έτος είχε μειωθεί κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, αλλά έως το τέλος του 2017, αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα.
Η επιστροφή του πληθωρισμού, παρά η συμφόρηση, θα μπορούσε να σταματήσει αυτή την ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στην κινεζική ζήτηση που επηρεάζει την αγορά πετρελαίου, ο Della Vigna είπε ότι «το περασμένος έτος, η Κίνα ήταν πολύ τακτική στην αγορά αρκετού πετρελαίου όταν ήταν πολύ φθηνό».
«Από τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε πιστεύουμε ότι η συσσώρευση στρατηγικών αποθεμάτων έχει επιβραδυνθεί, αλλά εξακολουθεί να συνεχίζεται», εξήγησε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης