Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Longview Economics: Η υποβάθμιση της Κίνας δεν θα σκάσει τη φούσκα - Ο ρόλος της Fed

tags :
Longview Economics: Η υποβάθμιση της Κίνας δεν θα σκάσει τη φούσκα - Ο ρόλος της Fed
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας δεν αναμένεται να προκαλέσει άμεσο πρόβλημα 
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας από τη Moody's δεν δείχνει άμεσο πρόβλημα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
«Δεν νομίζω ότι κάποιος επηρεάζεται από αυτή την κίνηση, νομίζω ότι επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς που γνωρίζουμε, δηλ. ότι υπάρχει μεγάλο χρέος στην Κίνα» δήλωσε στο CNBC ο Chris Watling, διευθύνων σύμβουλος της Longview Economics.
«Αν το εξετάσετε λογικά, νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη πιστωτική φούσκα που έχω δει από την άποψη της συσσώρευσης χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ σε πέντε, έξι, επτά χρόνια κατά τη διάρκεια της μικρής μου καριέρας 25-30 ετών» επεσήμανε ο Watling.

Τι να προσέξουν οι επενδυτές

Η Κίνα έχει διαχειριστεί αυτή την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης περιορίζοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, ο Watling προειδοποίησε ότι η ικανότητά της να κάνει κάτι τέτοιο μπορεί να αποδυναμωθεί καθώς η Fed κάνει βήματα για την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι πότε θα χάσουν τον έλεγχο της διαχείρισης των επιτοκίων και της διαχείρισης αυτής της οικονομίας και της κατάρρευσης;
Κατά τη γνώμη μου, λόγω της διαχειριζόμενης συναλλαγματικής ισοτιμίας με τον υπόλοιπο κόσμο, αυτή η στιγμή θα έρθει όταν η πολιτική της Fed αρχίσει να γίνεται τόσο σφιχτή που η Κίνα θα βρεθεί πραγματικά υπό πίεση.
Αυτό είναι το πράγμα που πρέπει να παρακολουθήσετε», δήλωσε ο Watling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης