Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Neutral για την Εθνική οι Goldman Sachs και Bank of America - Παραμένουν οι προκλήσεις

tags :
Neutral για την Εθνική οι Goldman Sachs και Bank of America - Παραμένουν οι προκλήσεις
Η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο στα 0,30 ευρώ και η Bank of America 0,310 ευρώ
Τη σύσταση της «ουδετερότητας» (neutral) δίνουν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Goldman Sachs και η Bank of America, με την πρώτη να δίνει τιμή στόχο στα 0,30 ευρώ και τη δεύτερη 0,310 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την BofA, τα αποτελέσματα του α' 3μηνου του έτους έδειξαν ότι η ποιότητα του ενεργητικού παρέμεινε σταθερή, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν.
Οι στόχοι για τη μείωση των προβληματικών δανείων επετεύχθησαν, ωστόσο το εγχείρημα όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται γίνεται όλο και πιο απαιτητικό.
Από τη μεριά της, η Goldman Sachs διαπιστώνει ότι η έναρξη του νέου έτους ήταν αδύναμη, αλλά η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων των NPEs.
Αρνητικό ήταν το στοιχείο για τη μείωση των καταθέσεων κατά 0,7 δισ. ευρώ, δείχνοντας ότι η πολιτική κατάσταση εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τον κλάδο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το α' 3μηνο ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων στην Ελλάδα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αυξήθηκαν κατά 13% σε τριμηνιαία βάση (και 30% σε ετήσια βάση) και διαμορφώθηκαν σε 244 εκατ. ευρώ.
Η ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας στην Ελλάδα αντανακλά τη βελτίωση των οργανικών εσόδων (+2,3% σε τριμηνιαία βάση) και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών (-7,1% σε τριμηνιαία βάση).
Επίσης, στην Ελλάδα, τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε €398 εκατ. (+1,4% σε τριμηνιαία βάση) και το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε σε 301 μ.β. (304 μ.β. σε επίπεδο Ομίλου), ενισχυμένο κατά 15 μ.β. σε τριμηνιαία βάση (και 33 μ.β. σε ετήσια βάση)
Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες στην Ελλάδα ενισχύθηκαν κατά 10,4% σε τριμηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν σε €52 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2017.

Εκτιμήσεις BofA για τα μεγέθη της Εθνικής



Εκτιμήσεις Goldman Sachs για τα μεγέθη της Εθνικής



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης