Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Η ΕΚΤ δεν θα αλλάξει την επιτοκιακή πολιτική της εντός του 2017

tags :
Lloyds Bank: Η ΕΚΤ δεν θα αλλάξει την επιτοκιακή πολιτική της εντός του 2017
Οι αναλυτές της Lloyds Bank σχολιάζουν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν αρχίσει να αλλάζουν ρητορική
Την άποψη ότι η ΕΚΤ δεν θα αλλάξει την επιτοκιακή πολιτική της εντός του 2017 εκφράζουν οι αναλυτές της Lloyds Bank.
«Με την υποχώρηση του κινδύνου ευρωπαϊκών πολιτικών γεγονότων, η πολιτική της ΕΚΤ συγκεντρώνει όλο και περισσότερο την προσοχή της αγοράς.
Υπήρξε αξιοσημείωτη μετατόπιση της ρητορικής από τους ομιλητές της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Draghi» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Draghi επεσήμανε ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία μειώθηκαν περαιτέρω.
«Υπάρχει αυξανόμενη εικασία ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει τη μελλοντική της καθοδήγηση και ενδεχομένως θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική πιο γρήγορα από ό,τι προβλέπει η αγορά (...)» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση ενώ τονίζεται πως είναι πρόωρο η ΕΚΤ να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του ρυθμού αγορών assets ή να αυξήσουν τα επιτόκια.
«Αναμένουμε από την ΕΚΤ να διατηρήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα 60 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο του έτους και προβλέπουμε ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει τη μείωση των αγορών assets για το 2018 στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Το επιτόκιο καταθέσεων θα παραμείνει σταθερό έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης