Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η αύξηση του online εμπορίου δε βοηθάει τη πιστοληπτική ικανότητα του κλάδου λιανικής

tags :
Moody's: Η αύξηση του online εμπορίου δε βοηθάει τη πιστοληπτική ικανότητα του κλάδου λιανικής
Στα επόμενα πέντε χρόνια, οι online πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία και το 15% στη Γερμανία και τη Γαλλία
Η συνολική πιστοληπτική ικανότητα των πωλήσεων λιανικής στην Ευρώπη θα παραμείνει στάσιμη στο 2018, παρά την ισχυρή αύξηση των online πωλήσεων, καθώς τα κέρδη δεν αναμένεται να αυξηθούν, ενώ και οι δείκτες παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθεροί, λέει η Moodys σε έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.
«Η συνολική πιστωτική ποιότητα στον κλάδο λιανικής στην Ευρώπης θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη τη διετία 2017-18, όμως οι έμποροι δέχονται πιέσεις να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους προς τις online αγορές, από τις απευθείας πωλήσεις που ήταν κατεξοχήν τα θεμέλια του λιανικού εμπορίου.
«Η κερδοφορία θα μειωθεί για τις εταιρείες που αδυνατούν να προσαρμοστούν και η πιστοληπτική ικανότητα θα επιδεινωθεί» λέει ο David Beadle Senior Credit Officer στη Moody’s.
Η Moody’s αναμένει οι ετήσιες online πωλήσεις να αυξηθούν κατά περίπου 12% το 2017-18, ενώ η συνολική αύξηση των λιανικών πωλήσεων θα πέσει σε χαμηλά μονοψήφια.
Στα επόμενα πέντε χρόνια, οι online πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία και το 15% στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης θα συνεχίσουν να αναζητούν τις online πωλήσεις και αύξηση κερδών.
Πάντως το κλείσιμο καταστημάτων θα γίνει πιο συχνό φαινόμενο, έτσι ώστε να μειωθούν αρκετές θέσεις εργασίας, για να διατηρηθεί η κερδοφορία και η πιστοληπτική ικανότητα ψηλά.
Η Amazon κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτή τη στιγμή ωφελείται από την κατάσταση, καθώς παραμένει πρωτοπόρος στον κλάδο.
Σε όλη την Ευρώπη η αναλογία των online αγορών παραμένει χαμηλά από το συνολικό μέσο όρο.
Σε αντίθεση όμως προϊόντα: όπως ρούχα και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έχουν τεράστια αύξηση στις online παραγγελίες..
Λιανική τμήμα θα φτάσουν σε ωριμότητα σε διαφορετικά επίπεδα σε απευθείας σύνδεση, αλλά τα υπάρχοντα κενά διείσδυση θέλει Τελικά στενά.
Η Moody’s αναμένει μεγάλη αύξηση σε οικιακά προϊόντα , όπου οι online αγορές είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης