Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Το γράφημα που παρουσιάζει τι θα συμβεί στη στερλίνα με τις βρετανικές εκλογές

ING: Το γράφημα που παρουσιάζει τι θα συμβεί στη στερλίνα με τις βρετανικές εκλογές
Η πορεία της στερλίνας θα εξαρτηθεί από το υπουργικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις βρετανικές εκλογές 
Διαφέρουν οι απόψεις σχετικά με το που μπορεί να φτάσει η στερλίνα τους επόμενους 18 μήνες, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ του 1,20 δολ. και του 1,45..
Η στερλίνα σημείωσε άνοδο μετά την ανακοίνωση των εκλογών, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, υπερβαίνοντας το 1,30 δολ.
Αυτό βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην υπόθεση ότι το Συντηρητικό Κόμμα της May θα κερδίσει αυξημένη πλειοψηφία στις εκλογές του Ιουνίου, προετοιμάζοντας το δρόμο ώστε να υιοθετήσει μια περισσότερο φιλική στάση απέναντι στο Brexit.
Ανεξαρτήτως από τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι προβλέπουν ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται -σύμφωνα με τη ING- στο λεγόμενο «δεύτερο στάδιο» των εκλογών, δηλ. τόσο στον σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου όσο και στη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit.
Στο παρακάτω γράφημα της τράπεζας παρουσιάζεται τι θα συμβεί στη στερλίνα ανάλογα με τη σύνθεση της βρετανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης