Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Αυτό που προέχει είναι η «αρπαγή» των 780 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Αυτό που προέχει είναι η «αρπαγή» των 780 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών
Αναμενόμενη η διόρθωση της αγοράς που την έφερε καντά στην ζώνη στήριξης που περίμενε ο αναλυτής της Δυναμικής Χρηματιστηριακής
Η έντονα υπεραγορασμένη διαγραμματική κατάσταση του Γενικού Δείκτη δημιούργησε ως όφειλε μια γρήγορη καθοδική εξαέρωση τόσο στους τεχνικούς δείκτες ορμής όσο και στις τιμές φέρνοντάς τον προς την προαναγγελλόμενη  ζώνη στήριξης των 750 με 740 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή.
Από την ίδια περιοχή διέρχεται και το Fibonacci διορθωτικό τόξο των 38,2% στις 752 μονάδες περίπου, στοιχείο, που λειτούργησε ως πρώτο πεδίο αντίδρασης των Buyers «τινάζοντας» ενδοσυνεδριακά το δείκτη +20 μονάδες ή σε ποσοστό +2,65% από τα χαμηλά των  752 μονάδων στις 772 μονάδες.
Για τη συνέχεια αυτό που προέχει είναι η αρπαγή των 780 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών για να μπορέσουμε από διαγραμματικής απόψεως να πούμε ότι επαναφέρουμε  στο στόχαστρό μας  το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης δείξει αδυναμία πρόκλησης ενός ισχυρού πατήματος άνω των 780 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε μια εκ νέου καθοδική κίνηση προς το επίπεδο στήριξης των 750 μονάδων με ενδείξεις πιθανού βραχυχρόνιου «βαθέματος» προς τις 738 μονάδες, σημειώνει ο κ. Μάνθος.
Η καθοδική διάσπαση των 2040 μονάδων για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έφερε βίαιη εκτόνωση σπρώχνοντας προς το όριο στήριξης των 2002 με 2000 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Από εκεί και έπειτα η χαρακτηριστική άρνηση των λεγόμενων μη τραπεζικών  “Blue Chips” ( Coca -Cola, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo..) να συμμετάσχουν στη πτώση έφερε γρήγορη αναθεώρηση των πτωτικών σκέψεων επαναφέροντας το δείκτη άνω των 2040 μονάδων, γεγονός που αποτυπώθηκε στο ημερήσιο chart τιμών με ένα επιβλητικό Dragonfly Dojicandlestick.  
Όμως μια πιθανή δεύτερη διέλευση του δείκτη κάτω από τις 2040 μονάδες θα επιφέρει βραχυχρόνια  αναίρεση του ανοδικού σεναρίου ανοίγοντας ίσως το δρόμο για μια επικίνδυνη επίσκεψη προς το υπάρχον ανοδικό χάσμα στις 1924 μονάδες.
Τέλος ο  Τραπεζικός Δείκτης, όπου στη κυριολεξία έσυρε το άρμα της πτώσης υποτροπιάζοντας – 15% από τα υψηλά των 1081 μονάδων, ήρθε σε μια πρώτη επαφή με την περιοχή, όπου έχουν σημειωθεί οι δύο ισχυρές τοπικές κορυφές του περασμένου χειμώνα στις 912 μονάδες.
Εδώ η βραχυχρόνια άρνηση εισόδου του δείκτη άνω των 1000 μονάδων θα προσθέσει νέα δυναμική στο στρατόπεδο των Bears, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης