Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

National Australia Bank: Οι γεωπολιτικές εντάσεις παρέχουν στήριξη στην τιμή του χρυσού

National Australia Bank: Οι γεωπολιτικές εντάσεις παρέχουν στήριξη στην τιμή του χρυσού
Οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης Trump να εφαρμόσει την οικονομική της ατζέντα έχουν οδηγήσει σε ενίσχυση της τιμής του χρυσού
Ένα από τα εμπορεύματα που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις εντός του 2017 είναι ο χρυσός, σύμφωνα με ανάλυση της National Australia Bank (ΝΑΒ).
Μετά την εκλογή του Trump και τις προσδοκίες ότι θα μπορούσε να περάσει την ατζέντα για τα έργα υποδομών, η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα 1.125 δολ. ανά ουγγιά τον Δεκέμβριο του 2016.
Την ίδια περίοδο σημειώθηκε άνοδος στα χρηματιστήρια ενώ το αμερικανικό δολάριο ισχυροποιήθηκε.
«Ωστόσο, ο χρυσός ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών κατά τη διάρκεια του 2017, καθώς προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης του Trump να περάσει την ατζέντα της, ενώ προέκυψαν και πολιτικές δυσκολίες.
Επίσης, σημειώθηκαν μια σειρά γεωπολιτικών γεγονότων, όπως οι ευρωπαϊκές εκλογές -τα αποτελέσματα στη Γαλλία και στην Ολλανδία έχουν καθησυχάσει κάπως τις χρηματοπιστωτικές αγορές- αλλά και τα προβλήματα στην κορεατική χερσόνησο» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Πάντως, οι αναλυτές της ΝΑΒ εκτιμούν ότι ο χρυσός θα κυμαίνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το επίπεδο των 1.250 δολ. ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, αναμένουν ότι η τιμή του χρυσού θα κυμαίνεται στα 1.254 δολ. ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του 2017, ενώ θα ενισχυθεί στα 1.300 δολ. μέχρι τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης