Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εισροές άνω των 35 δισ. δολαρίων εάν η Σαουδική Αρβία ενταχθεί στο δεικτη MSCI

Deutsche Bank: Εισροές άνω των 35 δισ. δολαρίων εάν η Σαουδική Αρβία ενταχθεί στο δεικτη MSCI
Στο επκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η χώρα
Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να προσελκύσει δεκάδες δισ. δολάρια στην περίπτωση που το χρηματιστήριο της χώρα ενταχθεί στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών της MSCI Inc., σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank AG για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Η έρευνά μας "προβλέπει εισροές έως 35 δισ. δολάρια", δήλωσε ο Jamal Al Kishi σε συνέντευξή του.
"Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία και της αναταραχής σε ορισμένες άλλες αναδυόμενες αγορές, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να προσελκύσει, κατά τη γνώμη μου, περισσότερα κεφάλαια από αυτά που έχουμε εκτιμήσει".
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως επέτρεψε σε ειδικευμένους θεσμικούς επενδυτές από χώρες εκτός του Κόλπου να εμπορεύονται μετοχές εισηγμένων εταιριών στο χρηματιστήριο της χώρας απευθείας από τον Ιούνιο του 2015.
"Η Σαουδική Αραβία έχει κινηθεί τόσο γρήγορα από τότε που ανακοίνωσε τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια που πάρα πολύ φιλόδοξο να περιμένουμε από ξένους θεσμικούς επενδυτές να έχουν εκτιμήσει  το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα.
Το ύψος της προόδου που έχει σημειώσει η Αρχή Κεφαλαιαγοράς τους τελευταίους μήνες ισοδυναμεί με χρόνια προόδου", ανέφερε ο Jamal Al Kishi.
"Οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών ήταν απασχολημένοι. Το Πακιστάν μόλις αναβαθμίστηκε, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και η Τουρκία αντιμετωπίζουν περιόδους εκτεταμένης μεταβλητότητας. Η Σαουδική Αραβία είναι μια τεράστια αγορά με φήμη ότι ήταν αρκετά δυσκίνητη. Αυτό όμως αλάζει τώρα".
"Αρχίζετε να βλέπετε μια σταδιακή εισροή κεφαλαίων τώρα.
Από τον Ιούνιο, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της MSCI, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εάν ενταχθεί στο δείκτη MSCI".

www.bankingnews.gr



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης