Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

X.A: Αντίδραση με καλές συναλλαγές περιμένουν οι αναλυτές – Χωρίς το μέρισμα ΕΧΑΕ και Πλαίσιο

tags :
X.A: Αντίδραση με καλές συναλλαγές περιμένουν οι αναλυτές – Χωρίς το μέρισμα ΕΧΑΕ και Πλαίσιο
Η αγορά καλείται να ερμηνεύσει τα λόγια του προέδρου της ΕΚΤ αναφορικά με την ένταξη στο QE εξέλιξη που ίσως προσθέσει νευρικότητα στη συνεδρίαση
Αντίδραση περιμένουν σήμερα οι αναλυτές με τις τράπεζες να επιστρέφουν στο επίκεντρο και την αξία συναλλαγών να αυξάνεται καθώς χθες ήταν χαμηλή αφού οι αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία ήταν κλειστές.
Οι αναφορές του κ.Ντράγκι αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο QE ίσως επηρεάσουν την αγορά, αν και οι επενδυτές γνωρίζουν εδώ και καιρό τι ακριβώς ισχύει και τι πρέπει να γίνει για να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE (κλείσιμο αξιολόγησης, βιωσιμότητα χρέους).
Οι μετοχές της ΕΧΑΕ όπως και της Πλαίσιο διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.
Η ΕΧΑΕ έχει κόψει 0,06499 ευρώ ανά μετοχή (έχοντας εξαιρέσει τις ίδιες μετοχές) που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,2%.
Το Πλαίσιο έχει κόψει 0,05 ευρώ ανά μετοχή το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,3%.

 
Euroxx

Περιμένουμε νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση για το πώς θα ερμηνευτούν τα λόγια του προέδρου της ΕΚΤ αναφορικά με την ένταξη στο QE .
Στην καλύτερη περίπτωση, οι υπαινιγμοί μιας καθυστέρησης θα στείλουν την αγορά χαμηλότερα.
Οι ροές που σχετίζονται με τον MSCI θα διοχετευτούν προς το κλείσιμο.
 

Beta

 Για σήμερα περιμένουμε μία ανοδική συνεδρίαση οδηγούμενη από την αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο και στην καλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα αφού οι αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία είναι ανοικτές σήμερα.
 

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης