Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η ΕΚΤ δε θα μεταβάλει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις 8 Ιουνίου 2017

Moody's: Η ΕΚΤ δε θα μεταβάλει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις 8 Ιουνίου 2017
Βέβαια, η Moody's σημειώνει και αυτή πως το εκτελεστικό συμβούλιο της Τράπεζας θα αναγνωρίσει την οικονομική πρόοδο της Ευρωζώνης
Η Ε.Κ.Τ. δεν αναμένεται να μεταβάλει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Moody's, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφεραν πηγές της Τράπεζα τις τελευταίες ημέρες.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, με αφορμή και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία για το χώρο της Ευρωζώνης, τα μέτρα τόνωσης της Ε.Κ.Τ., συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών – αρνητικών επιτοκίων και των αγορών ομολόγων, πιθανότατα θα ενισχύσουν την πιστωτική επέκταση.
Παρά το γεγονός ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό, τι αναμενόταν
Μάιο, ήτοι στο 1,4%, ο χαμηλός πληθωρισμός, και η «χλιαρή» αύξηση των μισθών θα κρατήσουν τον Mario Draghi μακριά από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Βέβαια, η Moody's σημειώνει και αυτή πως το εκτελεστικό συμβούλιο της Τράπεζας θα αναγνωρίσει την οικονομική πρόοδο της Ευρωζώνης.
Ο οίκος αναφέρει επίσης πως η ενθαρρυντική δημοσιονομική πολιτική θα στηρίξει επίσης την ανάκαμψη των επενδύσεων, οι οποίες παραμένουν κάτω τα προς κρίσης επίπεδα, καθώς οι εταιρείες αναμένουν ότι η ζήτηση θα παραμείνει αναιμική.
Επισημαίνεται πως ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη στο α' τρίμηνο του 2017 παρέμεινε αμετάβλητος, καθώς διαμορφώθηκε στο +0,5%.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης