Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κρίσιμη η ζώνη των 785-790 μονάδων για το ΧΑ – Ανοδική διαφυγή με τζίρο βάζει τέλος στη διόρθωση

tags :
Κρίσιμη η ζώνη των 785-790 μονάδων για το ΧΑ – Ανοδική διαφυγή με τζίρο βάζει τέλος στη διόρθωση
Προς το θετικότερο έχει μεταβληθεί η τεχνική εικόνα της αγοράς μετά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, βελτιώνοντας την ψυχολογία των επενδυτών
Εξαιρετικά κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς είναι η ζώνη των 785-790 μονάδων σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως αν υπάρξει υπέρβαση θα ενισχυθούν οι συναλλαγές και ο δείκτης θα βάλει στόχο τις 840 μονάδες.
Υπέρβαση επίσης πιστοποιεί το τέλος της διόρθωσης στις 750 μονάδων, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν καταφέρει η αγορά να ξεφύγει τότε η διόρθωση δύναται να συνεχιστεί μέχρι και τις 738 μονάδες.
Σύμφωνα με την IBG, πιθανή ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 790 μονάδες, αφενός μεν θα επιφέρει αύξηση του όγκου συναλλαγών, αφετέρου θα πιστοποιήσει, πως η διόρθωση της κίνησης από το 602 μέχρι το 800 ολοκληρώθηκε στο 750.
Μια επιβεβαίωση, που έχει πολλές πιθανότητες, να οδηγήσει τον δείκτη σε νέα υψηλά με στόχο την ζώνη των 820- 840 μονάδων.
Οι τεχνικοί δείκτες ακολουθούν τις τιμές χωρίς να παρατηρούμε αποκλείσεις σε εβδομαδιαίο διάστημα, με τον MACD να εξακολουθεί να δίνει αγορά, ο δε RSI να κινείται λίγο κάτω από το 70 έχοντας περιθώρια ανόδου, σημειώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.
Οι αναλυτές της Beta Χρηματιστηριακής σημειώνουν πως τεχνικά η εικόνα την εβδομάδα που πέρασε μεταβλήθηκε οριακά προς το θετικότερο χωρίς να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.
Ο MACD παραμένει σε θέση πώλησης έχοντας αποφορτίσει μερικώς την υπεραγορασμένη εικόνα.
Οι συνεδριάσεις του Γενικού Δείκτη είχαν όλες την εβδομάδα που πέρασε την ίδια εξέλιξη: Αδύναμο άνοιγμα και ολοκλήρωση των συναλλαγών προς το υψηλό ημέρας με μικρές σχετικά αποκλίσεις από τα προηγούμενα κλεισίματα.
Οι δυνάμεις φαίνεται να είναι ισορροπημένες στα τρέχοντα επίπεδα βάζοντας ένα στοιχείο αναμονής στο διάγραμμα που δεν ήταν τόσο έκδηλο στις δύο προηγούμενες πτωτικές εβδομάδες.
Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι τις ημέρες αδυναμίας των οδηγών μετοχών της αγοράς βρέθηκαν στηρίγματα σε άλλους τίτλους με αποτέλεσμα το σύνολο να δείχνει μια συντηρητική σχετικά συμπεριφορά στα τρέχοντα επίπεδα.
Από την άλλη πλευρά η ανάλωση χρόνου στα υψηλά των 25 μηνών χωρίς την εκτόνωση της τάσης προβληματίζει ως προς τις διανομές που πραγματοποιούνται σε επιμέρους χαρτιά. Συμπερασματικά, η διόρθωση έχει ακόμα πιθανότητες υπέρ της καθώς ο Γενικός Δείκτης εισέρχεται στο σκληρό πυρήνα της αντίστασης της ζώνης των 790 – 800 μονάδων στο οποίο η συναλλακτική ένταση αναμένεται να αυξηθεί, συνθήκη απαραίτητη για να απορροφηθεί η προσφορά.
Τέλος ο Απόστολος Μάνθος της Δυναμικής Χρηματιστηριακής σημείωνε την περασμένη Παρασκευή πως αδυναμία ισχυρής διαπερατότητας των 785 μονάδων θα επαναφέρει με περισσότερες πτωτικές δυνάμεις το δείκτη κάτω από τις 770 μονάδες ανοίγοντας νέο μέτωπο  με τη ζώνη στήριξης των 750 με 738 μονάδων.
Αντιθέτως πάτημα πάνω από τις 785 μονάδες θα σπρώξει, κόντρα στα τεχνικά προγνωστικά, το δείκτη σε νέα υψηλά στοχοποιώντας τις 820 με 830 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης