Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Είναι καλή στιγμή οι επενδυτές να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές μετοχές

tags :
Wells Fargo: Είναι καλή στιγμή οι επενδυτές να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές μετοχές
Από τις αρχές του 2017 στα ευρωπαϊκά funds εισέρευσαν 13,7 δισ. δολ.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει στέρεα κέρδη, αλλά ακόμα κι έτσι, η απίστευτη ροή χρημάτων στην Ευρώπη θα πρέπει να συνεχιστεί καθώς οι επενδυτές που την εγκατέλειψαν μετά την κρίση επιστρέφουν.
Σύμφωνα με το CNBC, παρ' όλο που οι ανησυχίες σχετικά με το Brexit και τις επερχόμενες εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζονται, τα χρήματα συνεχίζουν να ρέουν προς την περιοχή.
Σύμφωνα με τη Lipper Research, τα αμερικανικά funds μόνο είδαν καθαρές εισροές 4,2 δισ. δολ. με αποτέλεσμα οι καθαρές ροές από τις αρχές του έτους να διαμορφώνονται στα 9,2 δισ. δολ..
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, μέχρι στιγμής οι επενδυτές «έβαλαν» 13,7 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά funds.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές είχαν αποσύρει τις επενδύσεις τους από την Ευρώπη για διάφορους λόγους, από την ελληνική κρίση χρέους έως της γαλλικές εκλογές.
«Πιστεύουμε ότι τα βασικά οικονομικά στοιχεία είναι πολύ σταθερά.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ανάκαμψη κερδών.
Είναι νωρίς» δήλωσε ο Paul Christopher του Wells Fargo Investment Institute και πρόσθεσε ότι είναι μια καλή στιγμή για όσους είχαν φοβηθεί την Ευρώπη και την είχανε εγκαταλείψει, να επιστρέψουν.

Οι πολιτικοί κίνδυνοι

Όσον αφορά στους πολιτικούς κινδύνους παραμένουν, αλλά οι αναλυτές εστιάζουν στα πρόσφατα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ευρωζώνη αναπτύσσεται με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών, πολύ πιο γρήγορα μάλιστα από τις ΗΠΑ.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Ron Sanchez της Fiduciary Trust και προσθέτει «βλέπουμε μια αλλαγή καθεστώτος και βλέπουμε έναν επανασυγχρονισμό και η παγκόσμια οικονομία είναι πολύ καλύτερη, ενώ οι Η.Π.Α. συνεχίζουν να μεταβάλλονται από επενδυτική άποψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης