Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αναθεωρεί σε σταθερό από αρνητικό το trend για Deutsche Bank - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «Α (low)»

tags :
DBRS: Αναθεωρεί σε σταθερό από αρνητικό το trend για Deutsche Bank - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «Α (low)»
Η αναθεώρηση του trend αντανακλά τη μειωμένη πίεση στα πιστωτικά θεμελιώδη μεγέθη της γερμανικής τράπεζας μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου της
Η DBRS επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση «Α (low)» για τα εξασφαλισμένα και μη ομόλογα της Deutsche Bank, καθώς και την αξιολόγηση «R-1 (low)» για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της γερμανικής τράπεζας.
Ταυτόχρονα, ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε το trend σε Σταθερό από Αρνητικό.
Κατά την ανακοίνωση των αξιολογήσεων, η DBRS επικαλείται την ανθεκτικότητα του ισχυρού παγκόσμιου franchise της Deutsche Bank, η οποία έχει βιώσει κάποιες απώλειες στο μερίδιο αγοράς της, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αναδιάρθρωσής της, αλλά συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή παρουσία σε διάφορα προϊόντα και γεωγραφικές περιοχές.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της DBRS, ενώ τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας έχουν μειωθεί λόγω του μειωμένου εύρους της D.B. και του συνεχώς προκλητικού λειτουργικού περιβάλλοντος, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί την D.B. ικανή να βελτιώσει τα έσοδά της με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας παράλληλα την κερδοφορία τη, καθώς προχωράει τις προσπάθειες διαχείρισης του κόστους της.
Παράλληλα, η αναθεώρηση του trend σε Σταθερό από Αρνητικό, αντανακλά τη μειωμένη πίεση στα πιστωτικά θεμελιώδη μεγέθη της D.B. μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου της.
Η Τράπεζα αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις το 2016, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της εμπιστοσύνης της αγοράς.
Η DBRS θεωρεί ότι η βελτιωμένη κεφαλαιακή θέση της τράπεζας συμβάλλει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη θέση της D.B. στη διάθεση κεφαλαίων στις επιχειρήσεις όπου προτίθεται να αναπτυχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης