Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Και η DBRS υποβάθμισε την Banco Populare

tags :
Και η DBRS υποβάθμισε την Banco Populare
Στην ανακοίνωση της DBRS επισημαίνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα ενίσχυσης της αδύναμης κεφαλαιακή της θέση
Η DBRS Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων και του αξιόχρεου της ισπανικης τράπεζας Banco Populare σε "BB-" από "ΒΒΒ".  H υποβάθμιση έρχεται λίγο μετά την υποβάθμιση από την Moody's και εν μέσω έντονς φημολογίας ότι είναι πολύ πιθανό η τράπεζα να χρειαστεί bail in.
Στην ανακοίνωση της DBRS επισημαίνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα ενίσχυσης της αδύναμης κεφαλαιακή της θέση, μετά από την σημαντική επιδείνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και καταναλωτών.
Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα και η Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων της ισπανικής τράπεζας Banco Popular σε Β2, από Ba3, και τα μη εξασφασλισμένα ομόλογα της τράπεζας στο B3, από Β1, με αρνητικές προοπτικές.
Η σημερινή υποβάθμιση έρχεται στον απόηχο της έντονης φημολογίας ότι η Bnaco Populare βρίσκεται αντιμέτωπη με bail in.
Οι μετοχές της Banco Popular κατέγραψαν πτώση χθες Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 17% για να βρεθούν σε ιστορικά χαμηλά εν μέσω ανησυχιών ότι η ισπανική τράπεζα ίσως χρειαστεί bail in (οι ζημίες μεταφέρονται στους επενδυτές, μετόχους, ομολογιούχους και μεγαλοκαταθέτες).
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ καθώς επιβαρύνεται με τοξικά στοιχεία 37 δισ. ευρώ.
Οι τελικές προσφορές πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα.
Η Banco Popular είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας και υπάρχει συζήτηση ως προς το αν είναι συστηματικά σημαντική.
Είναι πιθανό ότι έχει το μεγαλύτερο αριθμό μικρομεσαίων πελατών στην Ισπανία.
Οι εταιρείες αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ισπανικής οικονομίας και τώρα είναι ευάλωτες στην κατάσχεση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.
Εάν δεν βρεθεί αγοραστής τότε η Banco Popular θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.
Στο σενάριο αυτό φαίνεται πιθανό ότι η Ισπανία θα είναι το πρώτο έθνος που θα υποστεί τις συνέπειες της νέας οδηγίας της ΕΕ για την διάσωση των τραπεζών.
Την περασμένη εβδομάδα ένας από τους κορυφαίους τραπεζικούς επόπτες προειδοποίησε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η τράπεζα ενδέχεται να υπαχθεί σε πρόγραμμα bail in (οι ζημίες μεταφέρονται στους επενδυτές) αν δεν βρει έναν αγοραστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης