Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Moody's αναβαθμίζει την αξιολόγηση για τις Bank of Ireland και Allied Irish Banks – Θετικό το outlook

H Moody's αναβαθμίζει την αξιολόγηση για τις Bank of Ireland και Allied Irish Banks – Θετικό το outlook
Για την BOI's, ο οίκος αξιολόγησης μετέβαλε σε «Baa1», από «Baa1», τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητά της
Η Moody's αναβάθμισε σήμερα (6 Ιουνίου 2017) την αξιολόγηση για δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Ιρλανδίας, τις Bank of Ireland (BOI) και Allied Irish Banks (AIB), επικαλούμενη την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη βελτίωση των δεικτών κεφαλαίου και την επίτευξη σταθερής κερδοφορίας, ενώ διατήρησε και τις θετικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ειδικότερα, για την BOI's, ο οίκος αξιολόγησης μετέβαλε σε «Baa1», από «Baa1», τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητά της, αναφέροντας τα εξής:
(1) περαιτέρω βελτιώσεις στην ποιότητα του ενεργητικού, όπως φαίνεται από τον δείκτη προβληματικών δανείων της τράπεζας, ο οποίος υποχώρησε στο 7,9% στο τέλος του 2016. από 11% το προηγούμενο έτος.
(2) βελτίωση της τάσης των δεικτών κεφαλαίου παρά τους μη επιχειρησιακούς παράγοντες
(3) σταθερή βασική κερδοφορία και καθαρό περιθώριο επιτοκίου, με μειωμένη εξάρτηση από εφάπαξ στοιχεία
(4) ένα καλό χρηματοοικονομικό προφίλ, το οποίο αντανακλάται στη βελτίωση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις κατά 108% στο τέλος του 2016, από 112% το προηγούμενο έτος.

Σε ό,τι αφορά στην AIB, η αντίστοιχη αξιολόγηση μετεβλήθη σε «Baa2» και «Baa1» για τα μη εξασφαλισμένα και εξασφαλισμένα ομόλογα, από «Baa3» και «Baa2» αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης