Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα εστιασμένο στις διαπραγματεύσεις

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα εστιασμένο στις διαπραγματεύσεις
Οι επενδυτές εκτιμούν πως παρά την ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης – δανειστών τελικά δεν θα υπάρξει ρήξη και η κυβέρνηση θα δεχθεί τις προτάσεις
Οι χθεσινές εξελίξεις ανησύχησαν τους επενδυτές καθώς είδαν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει κάτι για το χρέος ή να ενταχθεί στο QE, ενώ υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης όπως φάνηκε από την πολύωρη παραμονή του πρωθυπουργού στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Από την άλλη, αν και ακυρώθηκε το Euro Working Group, οι επενδυτές εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές αλλά θα προσπαθήσει ξανά να βρει ένα αφήγημα ώστε να περάσει η πρόταση των δανειστών χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος.
Έτσι το ΧΑ μπορεί να υποχώρησε αλλά δεν υπήρξαν ενδείξεις ξεπουλήματος.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν χαμηλό τζίρο και συσσώρευση με το βλέμμα να παραμένει εστιασμένο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης δανειστών πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει σε στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν την αναθεώρηση και ό,τι σχετίζεται με αυτή ενώ θα πάρει κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές.

 Euroxx

Οι χαμηλότερες μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις (NPE’s) στον τραπεζικό κλάδο σε συνδυασμό με τις αποδυναμωμένες ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν υψηλότερα το ΧΑ σήμερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
 
Beta

Οι επενδυτές εστιάζουν το βλέμμα τους στα σημάδια για το πόσο καλά η Ελλάδα πιέζει προκειμένου να πάρει την ελάφρυνση του χρέους.
Έχοντας πει αυτό περιμένουμε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο και συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.


Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης