Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank, Societe Generale: Η ΕΚΤ αναμένεται να αλλάξει ρητορική εν μέσω υποτονικού πληθωρισμού

Deutsche Bank, Societe Generale: Η ΕΚΤ αναμένεται να αλλάξει ρητορική εν μέσω υποτονικού πληθωρισμού
Την Πέμπτη (8/6/2017) συνεδριάζει η ΕΚΤ
Με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης πραγματοποιείται αύριο (8/6/2017) η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ωστόσο, αν και κανείς δεν αναμένει μια αλλαγή στη χαλαρή νομισματική πολιτική, θα μπορούσε να υπάρξει μια προσαρμογή στη ρητορική για τους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η τράπεζα.
«Το συμβούλιο ακούγεται αρκετά σίγουρο για να αναβαθμίσει την ισορροπία των κινδύνων για την ανάπτυξη, αλλά η σιγουριά για τον πληθωρισμό δεν υπάρχει, με τον πληθωρισμό του Μαΐου να μην κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή η εικόνα» αναφέρεται σε ανάλυση του Mark Wall, επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Research.
«Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια μαλακή διαχείριση των προσδοκιών τερματισμού της χαλαρής πολιτικής, για παράδειγμα, η συζήτηση για την οικονομική ανάπτυξη και η ανάθεση σε εσωτερικές επιτροπές να εξετάσουν τις επιλογές για τη μελλοντική καθοδήγηση, το επιτόκιο καταθέσεων και QE (ποσοτική χαλάρωση)» επισημαίνει ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι στην επόμενη συνεδρίαση, η ΕΚΤ θα παρουσιάσει επίσης μια νέα σειρά προβολών σχετικά με τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.
«Υπάρχει κάποια αβεβαιότητα ως προς το πως θα μπορούσαν να αλλάξουν οι προβολές» επισημαίνει η Anatoli Annenkov της Societe Generale.
«Ενώ η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά, το εκτελεστικό συμβούλιο είναι ξεκάθαρο ότι θεωρεί τις προηγούμενες μισθολογικές υποθέσεις τόσο υψηλές, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με την χαλαρότητα στην αγορά εργασίας.
Με χαμηλότερη αύξηση των μισθών και ελαφρώς ισχυρότερη παραδοχή της συναλλαγματικής ισοτιμίας, υπάρχει περιθώριο να μειωθεί κάπως η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό του 2019» επισημαίνει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης